Mer om kongressen

Det har alltid vært viktig å samle humanister fra hele verden til å diskutere felles problemstillinger, utveksle erfaringer og å bli bedre kjent. Les mer om IHEU, kongressene og praktisk informasjon.

Vi er alle preget av stor sorg og våre tanker går til alle de som er rammet av tragedien på Utøya og i Oslo 22. juli. Myndighetene anbefaler at alle aktiviteter fullføres som planlagt og det ønsker vi å følge opp. Verdenskongressen blir avholdt som planlagt. Det er med fornyet perspektiv vi nå ser viktigheten av at humanister fra hele verden samlet i Oslo.

IHEU samler over 100 medlemsorganisasjoner for humanister, rasjonalister, sekularister, ateister og fritenkere i mer enn 50 land. IHEU er representert ved FN i New York og Geneve, ved UNESCO i Paris, i Europarådet og i African Commission for Human and Peoples Rights.  

Kongressens tittel er ”Humanism and Peace”, og det blir presentasjoner og diskusjoner blant annet om utviklingen av ulike typer konflikter i verden, rollen til overnasjonale organisasjoner, om mennesker er ”fredsomme dyr” og om betydningen av livssyn i konflikter. 

Kongressene
Det har alltid vært viktig å samle humanister fra hele verden til å diskutere felles problemstillinger, utveksle erfaringer og å bli bedre kjent. Human-Etisk Forbund har vært vertskap for to verdenskongresser tidligere, i henholdsvis 1963 og i 1986. De siste kongressene har vært arrangert i Buffalo, USA (1988), Brussel, Belgia (1990), Amsterdam, Nederland (1992), Mexico City, Mexico (1996), Mumbai, Inida (1999), Noordweijkerhout, Nederland (2002), Paris, Frankrike (2005) og Washington DC i USA (2008).

Praktisk informasjon og påmelding
www.human.no/oslo2011 kan du lese mer om programmet for kongressen. Det er fortsatt mulig å melde seg på ved å møte opp på Oslo kongressenter fredag morgen. Kongressen avholdes på Oslo Kongressenter - Folkets Hus, Youngstorget i Oslo.

Synes du flere burde lese dette?

 

 

About IHEU

Read more about International Humanist and Ethical Union (IHEU).

iheu.org

The Norwegian Humanist Association

Would you like to read about us in english?

Read more

Hva skjer?

Humanistisk temareise til Provence

Antibes, Provencefredag 12.september - tirsdag 16.september