Hopp til hovedinnhold
Medlemsrekord

130 000 medlemmer i Human-Etisk Forbund


Aldri før har flere meldt seg inn i Human-Etisk Forbund. Medlemstallet har økt med 40.000 siden 2018.

– Dette er først og fremst en god nyhet til alle som deler vårt humanistiske livssyn sier Trond Enger, Generalsekretær i Human-Etisk Forbund.

# Hva betyr det å ha så mange medlemmer?

Når flere melder seg inn, kan vi være mer og bedre til stede for medlemmene våre gjennom hele livet. Det betyr at vi kan levere bedre humanistiske seremonier og aktiviteter til stadig flere i vårt langstrakte land, sier Enger.

– I tillegg styrker det oss i arbeidet for å gi mennesker frihet til å bestemme i sine egne liv – for å jobbe for tanke- og ytringsfrihet og alles rett til å være den de er, legger han til.

Konfirmanter på scenen under en seremoni
Aldri før har så mange ungdommer valgt Humanistisk konfirmasjon. Flere medlemmer gjør det mulig for Human-Etisk Forbund å fortsette å gi dette fantastiske tilbudet til ungdom i hele landet.

# Eksplosiv vekst siden 2018

Da Trond Enger tok over som generalsekretær i 2018, rundet forbundet 90.000 medlemmer. To år senere, i november 2020, feiret forbundet 100.000 medlemmer, ytterligere ti tusen opp.

I de to årene som har gått siden da, har veksten tredoblet seg. Denne helga rundet Human-Etisk Forbund 130.000 medlemmer.

2018: For knappe fire år siden feiret Human-Etisk Forbund 90 000 medlemmer med kake.

# Har blitt mer tilgjengelig

Hva skyldes den sterke veksten? Enger tror arbeidet for å gjøre Human-Etisk Forbund mer tilgjengelig har vært vellykket.

– Vi har gjort mange grep for å bli mer tilgjengelige og senke terskelen for å melde seg inn. Vi har blant annet blitt flinkere til å spørre de som benytter våre seremonier om de vil være medlemmer. For ett år siden gjorde medlemskap gratis, men det er ikke hele forklaringen. Medlemsveksten begynte lenge før dette, sier generalsekretæren.

Han tror medlemsveksten kommer til å fortsette.

# Fortsatt stort potensiale

– Vi har undersøkelser som viser at sju prosent av befolkningen tror de allerede er medlemmer hos oss, og 1 av 2 sier at de har et humanistisk livssyn uten en spesiell gudstro.

Så det er ingen grunn til å tro at taket vårt er nådd nå, sier han.

1 av 2 identifiserer seg med det humanistiske livssynet

Kantar undersøkelse - 2020