Hopp til hovedinnhold
Årsmøte i Human-Etisk Forbund Finnmark

Dette skjedde på årsmøtet


Nysgjerrig på hva som skjedde på årsmøtet til Human-Etisk Forbund Finnmark? Her får du svaret!

5. - 6. mars møttes medlemmer fra hele Finnmark i Vadsø til årsmøte Human-Etisk Forbund Finnmark. Stikkordene for helga var god stemning og spennende diskusjoner.

# Preget av storpolitikken

Situasjonen i Ukraina kaster lange skygger, og også årsmøtet var preget av denne situasjonen. Med nærheten til Russland kommer det hele ekstra tett på i Finnmark. Derfor var årsmøtet opptatt av å markere denne saken. Det gjorde vi med å vedta en offisiell uttalelse fra Human-Etisk Forbund Finnmark . Den kan du lese her.

I tillegg til uttalelsen om Ukraina, ble det også vedtatt en uttalelse om behovet for livssynsnøytrale seremonirom. Den kan du lese her.

Leder i Human-Etisk Forbund, Christian Lomsdalen, delte tanker om veien videre for forbundet.
En glad gjeng årsmøtedeltakere!

# Et bedre tilbud i distriktene

Det er mye distrikt i Finnmark, og en viktig diskusjon på årsmøtet var hvordan vi skal kunne gi et godt tilbud til alle i Finnmark, uavhengig av hvor man bor.

Et av tiltakene som vi vil satse på fremover, er leirkurs for konfirmanter. Med leirkurs kan konfirmanter som bor på steder hvor vi ikke har ordinære kurs, også få et godt tilbud om konfirmasjonskurs.

I tillegg ble det diskutert hvordan vi kan gi et enda bedre tilbud når det gjelder navnefest. Kanskje vil det også her komme et nytt type tilbud.

Spennende besøk til Vadsø museum - Ruija kvenmuseum.
Og vi fikk lære mer om folkene i Varanger.

# Kvenmuseum

I løpet av helgen ble det også tid til et besøk til Vadsø museum - Ruija kvenmuseum. Her fikk vi en innføring i historien til Varanger, spesielt med tanke på folkevandringer og bosetninger. Et nytt, moderne og spennende museum - absolutt verdt et besøk.

# Nytt styre i regionlaget

I løpet av helgen ble det også valgt nytt styre i regionlaget. Leder Øystein Røsland ble gjenvalgt. Med seg på laget fikk han Katrine Elden Hoven som nestleder, Silje Iversen som økonomiansvarlig og Anne Flaatten, Tore Lyder Johnsen og Kjetil Sørensen som styremedlemmer. I tillegg ble Kari Lund Johnsen og Yngvild Ekeland valgt til varamedlemmer i styret.

Med vel overstått årsmøte retter vi nå blikket fremover, og vi gleder oss til et år fylt av mye aktivitet, glede og utvikling.