Hopp til hovedinnhold
Navnefestseremoni i Sandefjord

-En verdig og flott markering!


Edvard Nesland

Søndag 4. juni fikk søsknene Janne Elizabeth og Tobias, med etternavn Stensrud Hofland, navnene sine ved en høytidelig navnefest i Sandefjord rådhus, i regi av Human-Etisk Forbund

- Dette ble en verdig, flott og minnerik dag, sier foreldrene Michelle Stensrud og Kent S. Hofland fra Kodal, da seremonien nettopp var avsluttet. Det var så godt å kjenne den høytidelige, men samtidig rolige og inkluderende atmosfæren som preget navnefesten. Rett og slett nydelig og rørende, sier mamma Michelle. 

- Hvorfor valgte dere denne formen? Dere kunne jo bare hatt et selskap hjemme?

- Vi kunne selvsagt det, men vi ville gjøre litt mer ut av det. Vi ønsket å ha en fin ramme rundt markeringen av at barna våre har fått navn. En kirkelig seremoni var ikke aktuelt, så dette alternativet passet godt for oss. Vi er veldig fornøyde med valget. Det er to år i aldersforskjell på barna våre, og det var fint å gjøre dette ved samme seremoni for begge, sier pappa Kent. Det var Larvik og Sandefjord lokallag i Human-Etisk Forbund som organiserte navnefesten. Lena Hjelmtvedt var arrangementsansvarlig og dagens hovedtaler.  I tillegg deltok Hilde Dahl med sang, Oddvar Myklebust med sang og piano, og Freya Angelica Haugen med diktlesing.

-Dette er den fjerde navnefesten vi har hatt i Sandefjord hittil i år. Jeg er veldig stolt og glad for at vi kan gjøre dette, og vi får mange gode, hyggelige tilbakemeldinger. Barna får en navnetavle, en bok, en blomst og et dikt ved denne høytideligheten. I de andre byene i Vestfold er det selvsagt et tilsvarende tilbud, sier Hjelmtvedt. Av de humanistiske seremoniene er det konfirmasjonen som er størst i omfang. I Sandefjord valgte 218 ungdommer humanistisk konfirmasjon, og antallet er stadig økende.             

-Ifølge listene som er gjengitt i Sandefjords Blad, hadde vi med dette nær like mange konfirmanter i Sandefjord kommune som Den norske kirke hadde. I tillegg tilbyr organisasjonen vår humanistisk vielse, og bistand ved gjennomføring av en humanistisk gravferd. Det siste gjøres selvsagt i samarbeid med et begravelsesbyrå, avslutter hun.

Bildetekst: Fra venstre: Åse, med foreldrene Guro Bergsli Bogen og Tord Bukve fra Nøtterøy, Janne Elizabeth og Tobias, med foreldrene Michelle Stensrud og Kent S. Hofland fra Kodal, var blant de som var med på humanistisk navnefest i Sandefjord rådhus.

Foto: Edvard Nesland