Hopp til hovedinnhold

Gi plass til våre europeiske naboer!


For første gang siden andre verdenskrig opplever vi en ensidig angrepskrig på et annet land i Europa.

Vi ser sivile bygninger bli angrepet i Ukraina. Disse krigshandlingene fra russisk side fører til at mange uskyldige mennesker blir drevet på flukt fra sine hjem.

Ukraina er i vårt nabolag, det tar under 20 timer å kjøre til Ukraina, det er omtrent like langt som fra Stavanger til Tromsø. Som gode naboer må vi hjelpe dem som trenger det. Human-Etisk Forbund Rogaland oppfordrer alle rogalandskommuner til å gjøre klar all ledig kapasitet for å ta imot disse menneskene.

Dette er vanlige familier som med tung skyts er drevet ut av sine hjem, sine nabolag og sine hjemsteder. La oss ta imot dem som gode naboer, la oss finne ledige boliger for disse familiene.

De fleste får hjelp i nabolandene til Ukraina, vi ser blant annet hvordan Polens befolkning gjør en stor innsats for å ta imot trengende familier. Men noen må dra videre, Polen vil ikke klare å hjelpe alle.

Da er det viktig at vi viser at vi er en raus nasjon med hjertelag for dem som opplever denne ultimate katastrofe. Og vi må vise at vi har rause kommuner og en raus befolkning i Rogaland som tar imot dem som finner veien hit. Det er nå vår medmenneskelighet settes på prøve.

Denne teksten var publisert i Stavanger Aftenblad 03. mars 2022

Forfatter: Human-Etisk Forbund, Rogaland Regionlag