Hopp til hovedinnhold
Angrepet natt til 25 juni:

Helgens hendelser viser at vi må stå sammen!


Er det én ting den tragiske hendelsen i Oslo sentrum natt til lørdag viser, er det at retten til å være den man er – og elske den man vil – fortsatt må kjempes for.

Selv om motivet for handlingen fortsatt er ukjent, tyder mye på at det var rettet mot det skeive miljøet.

Det skulle vært en feiring av åpenhet, frihet fra skam og en markering av at det i år er 50 år siden opphevelsen av Straffeloven §213. Slik ble det dessverre ikke.  

Mange sitter nok igjen med en følelse av sinne og sorg. Sorg over at to mennesker mistet livet. Sorg over at så mange mennesker ble skadet. Sorg over at mange mennesker nå kjenner på en redsel for å være den de er. Det er ikke slik det skal være! 

Selv om Pride-paraden ble avlyst, valgte svært mange å likevel samles i tog. Vi gikk i tog for å markere at vi ikke aksepterer det som har skjedd.

For å vise at utsatte minoriteter og sårbare grupper ikke står alene. For å vise at kjærlighet, toleranse og respekt for andre betyr mer enn hatefulle handling og ytringer. 

Å kjempe for LHBT-rettigheter er noe som står sterkt for oss i Human-Etisk Forbund. Derfor krever vi handling.

Handling for å skape et samfunn som har plass til alle og der alle føler seg trygge, inkluderte og respekterte. Det er viktigere nå enn noen gang!