Hopp til hovedinnhold

Forhåndspåmelding til konfirmasjon for medlemmer er åpen! Meld dere på her.

Nyoppusset seremonilokale

Historisk navnefest på Finnsnes


I årevis har Midt-Troms vært uten tilbud om navnefest. Nå endrer det seg!

Etter lengre tids arbeid kan lokallaget til Human-Etisk Forbund i Midt-Troms endelig invitere til navnefest. Det skjer 18. september i et helt nyoppusset livssynsnøytralt seremonilokale i Sløydsalen på Finnsnes.

- Det er mange år siden sist vi hadde navnefest i Midt-Troms, men nå er vi klare. Vi er rett og slett utrolig glade for at vi kan invitere til navnefest i et helt nytt lokale. Det kommer til å bli veldig fint, sier Margoth Hovda-Lien, styremedlem i Human-Etisk Forbund Midt-Troms lokallag.

Det blir en historisk begivenhet når de første familiene ønskes velkommen til navnefest i nytt lokale. Det er andreetasjen i den gamle folkehøgskolen på Finnsnes som får en overhaling og oppgradering.

- Det er blant annet malt utvendig og skiftet vinduer. Vi er i gang med restaureringen innvendig. Det er fortsatt ganske mye som gjenstår, men det går raskt og vi regner med å være ferdig til sommeren.

I september skal arbeidet være ferdig og salen være klar som en staslig ramme rundt et av livets fineste øyeblikk: Å ønske et nytt barn velkommen til verden.

Livshjulet - kunstverk som pryder den nye salen.

- Humanistisk navnefest er en varm og vakker velkomst til verden. Vi markerer at et barn er født, har fått et navn og blir en del av samfunnet vårt. Det er en seremoni med musikk, tale og fellesskap. Foreldre, familie og gjester får anledning til å feire barnet og reflektere over betydningen av barnets inntog i deres liv, forteller seremonisjef i Human-Etisk Forbund, Tale Pleym.

Selv om seremonien skal være høytidelig og vakker, legges det også vekt på at det skal være varmt og nært.

Sløydsalen - Her inviterer Human-Etisk Forbund Midt-Troms til historisk navnefest.

- Selv om det er viktig for oss at seremonien oppleves som høytidelig, legger vi også vekt på å skape en varm og inkluderende atmosfære. Familiene skal føle seg velkommen og navnefesten skal være en god opplevelse. Det skal være et minne for livet, sier Hovda-Lien.

Og med nytt lokale ligger alt til rette for at navnefesten 18. september nettopp blir et minne for livet.