Hopp til hovedinnhold
Korkro med HUM-koret og Rosenhofkoret

HUM og mer kanari


Tonje Hellstrøm

Endelig! Etter en lang pandemiperiode, der HUM-korets aktiviteter begrenset seg til det som lot seg gjennomføre av seremonisynging, var koret endelig tilbake i mer eller mindre fri dressur

13. november i fjor arrangerte koret en Korkro på gamle Club7, nå Røverstaden. Dvs. en viss dressur må korets faste dirigent Per Arne Olsen sies å ha, for en rekke nye korarrangementer ble for første gang presentert for publikum. Repertoaret var som vanlig for HUM-koret rimelig variert, her fant man pop, This is me, estisk tradisjonsinspirert musikk, Muusica, barnesanger, A Handful of Barnesangs (ja, den heter det), nytt og gammelt seremonirepertoar og mye annet i skjønn forening.

Denne gangen var HUM-koret så heldige å ha Rosenhofkoret og deres dirigent Tage Tysland med på laget.  Det ga flott variasjon, og korene inspirerte hverandre gjensidig. Det er mange år siden sist korene samarbeidet, men heldigvis hadde både HUM-koret og Rosenhof Trassvisa hennes Tora og Lullaby of Birdland på repertoaret, så to fellesnumre ga alle gleden av å synge i et kjempesvært kor. 

En kro er en kro, så det glade publikum hadde gode muligheter for å forfriske seg etter hvert. Etter konsertprogrammet var det fritt frem for noen hver, og det ble en munter kveld for både gjester og korister. Mye uformell korsang utover kvelden, og kor som synger for hverandre, har det hyggelig. Dette kan gjerne gjentas!

HUM-koret per november 2022, en fin blanding av nye og etablerte sangere. Men her er rom for flere! Foto: Roar Johnsen

Korsang er syntesen av konsentrasjon, engasjement og glede. Sjekk tenorene på bakerste rad! Foto: Marianne Løvland


Hovedbilde: HUM-koret er glade for alle nye sangere, men jammen er de glade for de gamle også. Siden urfremførelsen i 2001 har gjøglerne vært f.v. Kristin Nyberg, Morten Bolstad, Grethe Økern og Runar Molstad. Foto: Marianne Løvland