Hopp til hovedinnhold

Hun er ny leder i Human-Etisk Forbund Troms


På helgens årsmøte i Human-Etisk Forbund Troms ble det valgt ny leder for regionen. Hun heter Andrine Løvvold Kristoffersen og har allerede slått én spesiell rekord.  

Kristoffersen er nemlig bare 21 år gammel. Hun er dermed blitt den yngste lederen i Human-Etisk Forbund Troms sin historie. Hun er klar på hvorfor hun ville stille til valg som leder.

- For meg er de humanistiske verdiene så utrolig viktige. Fra første møte med Human-Etisk Forbund som humanistisk konfirmant har organisasjonen vist seg til å være en viktig samfunnsaktør som kjemper for disse verdiene. I tillegg er Human-Etisk Forbund et uvurderlig fellesskap av åpensinnede mennesker man virkelig kan se opp til, sier Kristoffersen.

# Stolt 21-åring

På årsmøtet var det en stolt 21-åring som kunne ta imot applausen fra delegatene da hun ble enstemmig valgt.  

- Jeg vet ikke om det enda har gått helt opp for meg. Jeg var ganske blank i øynene da jeg ble valgt, og det kan kun beskrives som en overveldende ære og stolthet. Det var stort.

# Vet hva hun vil

På tross av sin unge alder, har Kristoffersen allerede mye erfaring. Hun har blant annet sittet i sentralstyret til Humanistisk Ungdom og vært nestleder i Human-Etisk Forbund Troms. Nå er hun klar for å ta fatt på vervet som leder.

- De siste to årene har vært preget av pandemi og lavere aktivitet enn vanlig. Fremover blir det fullt fokus på å skape masse aktivitet for medlemmene våre. Spesielt vil jeg jobbe for at vi skal få et enda bedre tilbud for ungdom og unge voksne, fremtiden til organisasjonen.

# Evig takknemlig

Kristoffersen tar over etter avtroppende leder Helga Alver. Om sin forgjenger, har Kristoffersen bare lovord.

- Helga har gjort en uvurderlig innsats for organisasjonen. I ei utfordrende tid har hun vært en stødig og stabil leder, og hun har loset oss trygt gjennom urolig farvann. I tillegg har hun vært viktig for meg personlig. Hun har gitt meg muligheter og tillit, og løftet meg frem. Det er grunnen til at jeg kan stå her allerede som 21-åring, og det er jeg evig takknemlig for.

# Et forbund i medvind

Human-Etisk Forbund opplever for tiden rekordvekst, med stadig flere medlemmer og deltakere på seremoniene, noe som gleder Kristoffersen.

- Det er gøy at så mange har fått øynene opp for Human-Etisk Forbund. Vi har fortsatt plass til flere. Om du er nysgjerrig, så ta gjerne kontakt, smiler den nyvalgte lederen avslutningsvis.

Avtroppende leder Helga Alver (t.v) ble takket av på årsmøtet.