Hopp til hovedinnhold
Nekrolog

Kitty Larsgaard gjorde en formidabel innsats for humanismen

Vi er mange som merker tomrommet etter virvelvinden Kitty.

Nekrologen ble først publisert i Aftenposten 09.07.2024


Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om at vår tidligere kollega Kitty døde 29. juni, omgitt av familie og venner, 68 år gammel.

Hennes bidrag til humanismen og Human-Etisk Forbund gjennom 40 år er formidabelt. Hun var en av dem som har utformet hvordan våre konfirmasjonskurs og seremonier gjennomføres. At hun nylig ble pensjonist, la ikke en demper på hennes engasjement for konfirmasjonsarbeidet.

Det var viktig for henne at vi kunne tilby ungdom som ønsket det, verdige og fine seremonier. Hun var ikke redd for å sette nye ideer ut i praksis eller å tenke utenfor boksen. Hun var med på å legge til rette for utvikling og vekst av tilbudet som tusenvis av ungdommer har hatt gleden av.

Kitty var en av de viktige enkeltpersonene og bidro sterkt til at vi fortsatt har en levende konfirmasjonstradisjon i Norge. Hennes engasjement, energi og nøyaktighet i jobben gikk ut over det som kan forventes i et vanlig arbeidsliv, det fortjener etter vår mening heller betegnelsen livsverk.

Likevel er det først og fremst «fyrverkeriet» Kitty vi vil savne mest. Hun var en person det var lett å like. Slik hun også hadde lett for å like de menneskene som kom inn i hennes liv. Med venner fra 20 til 90 hadde hun et nettverk som var få forunt. Hennes omsorg og klokskap kom mange til gode, også i livets mer krevende hverdager. Slik møtte hun også sin egen sykdom, slik vi opplevde henne – med noe alvor, men også mye pågangsmot og humor.

En av mange morsomme anekdoter om Kitty forteller om en frustrert person som ba om å få snakke med noen «høyere opp» i systemet. Kitty svarte kjapt tilbake: – Høyere opp enn meg? Det er ingen høyere opp enn meg i Human-Etisk Forbund.

Det ble en morsom historie, men også en historie med mer enn et snev av sannhet.

Våre tanker går til Kittys familie og venner. Vi er mange som merker tomrommet etter virvelvinden Kitty.


På vegne av Human-Etisk Forbund