Hopp til hovedinnhold
Lanserer nytt magasin

Nytt tilbud til alle våre medlemmer

Forsiden på den fysiske utgaven av H-magasin

25. oktober lanserer forlaget vårt et splitter nytt magasin: H magasin. Møt redaktør Marte Spurkland og få en sniktitt på innholdet.

# Hva er H magasin?

H er et magasin hvor du kan lese saker som berører, opplyser og gir innsikt. 

Saker av og om mennesker som vil gjøre samfunnet og verden litt bedre. Saker som kan få deg til å reflektere over temaer som angår oss alle.

Første utgave er allerede på vei til HEF sine medlemmer! Den handler om hvordan verden og hverdagen kjennes på kroppen. 

# Møt redaktør Marte Spurkland

Marte Spurkland er journalist, programleder og forfatter. 

Hun har arbeidet som journalist i NRK, VG, Dagens Næringsliv, Aftenposten og TV2. 

Hun har vært programleder i flere podkaster, og gitt ut bøker som "Klassen. Fortellinger fra et skoleår" (2017) og "Pappas runer" (2019). 

Nå er hun redaktør for H magasin.

– H magasin skal være for alle som søker mening og en dypere forståelse. Av de store spørsmålene som preger vår samtid og virkelighet, men også av "små" spørsmål som er relevante i det nære hverdagslivet.

Går vi inn i mørket, tar vi med oss hodelykt.

Marte Spurkland
Redaktør Marte Spurkland holder magasinet.

– Når vi undersøker de store spørsmålene og utfordringene som preger vår tid og virkelighet, søker vi også etter mulige løsninger. Vi vil heller bidra til å bygge broer enn til å gjøre avgrunner og kløfter dypere. Går vi inn i mørket, tar vi med oss hodelykt, sier Spurkland.

# Få en sniktitt på første utgave

H utgis av Humanist Forlag, som eies av Human-Etisk Forbund. Generalsekretær i HEF, Trond Enger, gleder seg til å sette seg ned med den første utgaven.

– Som livssynsamfunn jobber vi for å forsvare alles rett til å bestemme i eget liv. H magasin er en arena som skal bidra til opplysning, debatt og gode samtaler. Ved å løfte opp og tilgjengeliggjøre temaer som påvirker oss fører H magasin verden og mennesker nærmere hverandre, sier Enger.

Magasinet skal gis ut tre ganger i året og sendes gratis til alle medlemmer i HEF. Noen av sakene fra første utgave du allerede lese på nett!

# Hva gjør du om en ungdom i livet ditt liker Andrew Tate?

Kritisert for å ha kvinnefiendtlige, homofobe og rasistiske holdninger, er den kontroversielle influenseren forbildet til mange unge menn og gutter. 

Hvordan kan du møte ungdommer som har fått sansen for Andrew Tate eller uttrykker Tate-inspirerte holdninger?

Les saken "Å MØTE UNGDOMMENS TATE-FULLE YTRINGER"

# Hva snakker vi om når vi snakker om trans?

Den offentlige samtalen om trans og kjønnsinkongruens går nærmest ustanselig. Ofte høyrøstet og spekket med såre og sinte følelser. Det er fortsatt mye vi ikke vet om livet med kjønnsinkongruens og prosessen for å kunne bli den du er. 

Foto: Jo Straube

Emma Ellingsen var 11 år da hun fortalte Norge at hun var «Født i feil kropp» - og 19 da hele transisjonen var ferdig. Først da kunne livet virkelig begynne.

Les saken "Å BLI DEN DU ER"

# Hva vil det si å være seksuelt frigjort?

Utad var Nancy Lystad Herz en av de tøffe, skamløse jentene. Bak fasaden kjente hun fortsatt på skam knyttet til sin egen seksualitet. 

– Kroppen min bærer på så mange av de normene og reglene jeg har vokst opp med, og det er mellom beina mine den største kilden til verdikonflikt ligger.

Nancy Lystad Herz forteller hvordan skammen over hennes egen seksualitet endelig slapp taket.

Les saken: "SEKSUELT FRIGJORT, JEG?"