Hopp til hovedinnhold
Landsstyremøte

Mye politisk arbeid i årets første landsstyremøte!


Forrige helg var det duket for årets første landsstyremøte. Tillitsvalgte fra hele landet var samlet for en helg fylt av politiske og organisatoriske diskusjoner.

- Vi har hatt en super helg!  Demokrati er en viktig humanistisk verdi, de tillitsvalgte fra hele landet er en viktig del av medlemsorganisasjonen Human-Etisk Forbund, forteller styreleder Christian Lomsdalen.

# Strategiarbeid for en organisasjon i utvikling

De siste årene har Human-Etisk Forbund hatt en formidabel medlemsvekst. Samtidig er det hvert eneste år flere og flere ungdommer som velger Humanistisk konfirmasjon.

- Veksten vi har sett til nå, og som vi satser på fremover stiller store krav til oss. Derfor er vi blant annet i gang med to store strategier, forteller Christian Lomsdalen.

Det jobbes nå med en frivilligstrategi, og en konfirmasjonsstrategi.

På landsstyremøtet fikk alle ble det arrangert workshop om begge strategiene, hvor representantene fikk være med å gi innspill til hva strategien bør inneholde.

# Politisk handlingsrom i Hurdalsplattformen

Politisk avdeling la frem en utredning av forbundets politiske handlingsrom i Hurdalsplattformen. Grunnlagsarbeidet var godt, og deltakerne på landsstyremøtet fikk anledning til å diskutere hvilke saker Human-Etisk Forbund bør løfte i denne stortingsperioden.

- Det er en rekke av våre «saker» som nevnes i Hurdalsplattformen, det er vi veldig glad for, forteller Christian Lomsdalen, og fortsetter:

- Vi er særlig glad for kravet om livssynsmangfoldet i de offentlige institusjonene, og kravet om å forby konverteringsterapi.

 Lomsdalen legger også til at det er flere saker i Hurdalsplattformen som krever et fortsatt engasjement fra oss.

# Andre saker som ble behandlet på landsstyremøtet i februar: