Hopp til hovedinnhold

Over 400 velger å konfirmeres humanistisk i Telemark i år. Det er ny rekord


Vendy Berg Hegle og Martin Øyvang, Varden avis

Rekordmange vil denne våren bli konfirmert humanistisk i Telemark.

I løpet av våren skal hundrevis av ungdommer konfirmeres i Telemark. Og flere enn noen gang velger en humanistisk konfirmasjon, i år er antallet over 400.

– Vi har opplevd en jevn vekst år etter år, noe som er veldig gledelig. I år er det 410 ungdommer som skal konfirmeres i regi av Human-Etisk forbund i Telemark, og det er en økning på cirka 30 fra i fjor. For Skien og Porsgrunn er antallet konfirmanter 295, noe som er en økning på drøyt 20 siden i fjor, sier organisasjonsrådgiver Inger Lise Sørum Holen i Human-Etisk Forbund.

# Holder 15 seremonier i Telemark

Humanistisk konfirmasjon består av enten helgekurs over to helger, kveldskurs over 10 kvelder, eller kurs i vinterferien, og avsluttes med en høytidelig seremoni.

I Telemark vil 15 seremonier i regi av Human-Etisk Forbund bli holdt i løpet av de største i Ibsenhuset i Skien og Ælvespeilet i Porsgrunn.

– Vi ser på det som vår oppgave å ivareta tradisjonen med å markere og feire ungdommen, i tråd med humanismen. I det humanistiske konfirmasjonskurset gis ungdom en mulighet til å reflektere over egne verdier og hva de står for. Vårt mål er at våre konfirmanter sitter igjen med en verktøykasse som hjelper dem å ta gode, bevisste og etiske valg i livet sitt.

foto

MANGE: Denne våren vil over 400 bli konfirmert humanistisk i Telemark. FOTO: MORTEN OPEDAL