Hopp til hovedinnhold
8000 påmeldte konfirmanter

Rekordstor pågang for humanistisk konfirmasjon


Mandag åpnet Human-Etisk Forbund konfirmasjonspåmeldingen for 2025. Allerede etter første påmeldingsdag er 8000 konfirmanter påmeldt, noe som er ny påmeldingsrekord.

– Nok en gang ser vi en enorm interesse for humanistisk konfirmasjon allerede dagen vi åpner for påmelding, forteller Trond Enger, generalsekretær i Human-Etisk Forbund.  

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Trond Enger

Han mener etterspørselen reflekterer en samfunnsutvikling som også stiller krav til Human-Etisk Forbund. Gjennom våren har Human-Etisk Forbund hatt kurs og seremoni for over 15 200 konfirmanter, og Enger gleder seg til å ønske flere velkomne i 2025.  

– Tusenvis av dyktige frivillige, tillitsvalgte og ansatte har jobbet sammen for at vi i 2025 kan tilby det største og mest varierte kurs- og seremonitilbudet i Human-Etisk Forbunds historie, sier Enger. 

# Foreldre og konfirmanter med bevisste valg   

Denne uken er det medlemmer av forbundet som har førsterett på å melde på sine konfirmanter, mens påmeldingen for alle åpner 3. juni.  

– Medlemmene våre får mulighet til å melde seg på én uke tidligere, og hvert år ser vi at en større andel av foreldre og foresatte er medlemmer. Jeg tror at for mange har det å bli medlem i Human-Etisk Forbund vært i tankene lenge, og blir til en realitet når den kommende konfirmanten har tatt et valg. Vi får hver vår også veldig mange hyggelige henvendelser fra både foreldre og konfirmanter, med spørsmål om både kursopplegget og seremoniene våre. Dette ser vi som et tegn på at folk er flinke til å orientere seg i mulighetene, og at de tar bevisste og gjennomtenkte valg.

Alle som er påmeldt innen 1. oktober er garantert plass.

– Så selv om de mest populære kursene vil fylle seg opp først så har vi kurs og seremonier til alle som ønsker seg humanistisk konfirmasjon, forsikrer Enger.

# Problemfri påmelding

Når et så stort antall skal melde seg på samtidig, gir det et stort press på at teknikken fungerer som den skal, forteller Andreas Gruvstad Larsen. Han er avdelingsleder for seremoni og seremoniutvikling i Human-Etisk Forbund. 

Avdelingsleder for seremoni og seremoniutvikling, Andreas Gruvstad Larsen

– Vi oppgraderer systemene våre hvert år, slik at vi nå ser at påmeldingen går veldig smertefritt for de fleste. Det til tross for at vi aldri har hatt flere i køen enn vi har hatt denne morgenen, sier Larsen. 

– Vi kan fint sammenligne påmeldingsdagen med når billetter slippes til en stor konsert. Da vet folk at de må påregne litt ventetid før de får kjøpt billett. Slik fungerer det også her, men så langt i dag har vi klart å holde ventetiden på rundt én til to timer. Gjennom morgentimene har vi klart å få folk gjennom køen i godt tempo, noe som betyr at det nå er svært kort ventetid.