Hopp til hovedinnhold
Tysso Pride

Pride historie i Hordaland


Indre Hardanger lokallag deltok i Tysso Pride på lørdag, og Kvinnherad avdelingen vår var med å arrangere Pride arrangement i Rosendal på søndag. Begge steder var det god oppslutning rundt arrangementene.

De siste årene har det vært økt fokus på at det er vanskeligere og mer ensomt å være skeiv på bygden enn i de store byene. Det er derfor ekstra gledelig at arrangementene i Tysso og Rosendal har fått så bred støtte.

I Rosendal holdt blant annet ordfører i Kvinnherad Hans Inge Myrvold en rørende appell. Han var rørt og stolt over at kommunen til slutt besluttet å flagge med regnbueflagget utenfor rådhuset. Han la vekt på at det er en folkerett å elske den du vil, og at det er utrolig viktig med slike arrangement særlig på mindre steder der mange vegrer seg for å vise hvem de er i frykt for å bli utstøtt og plaget.

Fra Human-Etisk Forbund holdt Gaute Lund og Christian Lomsdalen appell, i tillegg til Idar Sunndal Rangsæter som snakket om hvordan det var å vokse opp som homofil i Kvinnherad. En sterk historie. 

I Tysso uttalte Gry Folkvord (Lokallagsleder i Indre Hardanger) dette til Hardanger Folkeblad etter arrangementet:

# Søndagen i Rosendal/Kvinnherad

Her snudde kommunen etter press fra HEF om flagging. Men man hadde likevel første  Kvinnherad-Pride i Rosendal i går, Karl Petter Vårdal og Gaute Lund fra lokallaget var i ledelsen i komiteen. De fikk Christian Lomsdalen, Hans Inge Myrvold - Ordførar i Kvinnherad og Idar Sunndal Rangsæter fra den lokale pridekomiteen til å holde appell.