Hopp til hovedinnhold
Medlemsrush

Rekordmange innmeldinger i Human-Etisk Forbund


Allerede i oktober overgikk vi forrige rekord for innmeldinger på ett år*. Over 7700 humanister har valgt å bli medlem så langt i år - nå håper vi at trenden skal fortsette.

– Vi er kjempeglade for alle som nå melder seg inn. Bare den siste uka har over 700 humanister tatt et standpunkt ved å organisere seg hos oss, sier Trond Enger, generalsekretær i Human-Etisk Forbund.

I samme uke i 2020 hadde vi 139 innmeldinger. Det tilsvarer en økning på nesten 400 prosent.

# Gratis medlemskap

– Vi gikk nylig ut med en veldig god nyhet; nå er det gratis å være medlem. Det har nok fått mange til å endelig ta et aktivt valg om å bli med i Human-Etisk Forbund - for øvrig verdens største humanistorganisasjon, forteller Enger og understreker:

# Mange tror de er medlem, uten å være det

Undersøkelser viser at så mange som 330.000 nordmenn tror de er medlem i Human-Etisk Forbund. Dette utgjør ca 200.000 flere enn det faktiske medlemstallet på 104 600. Enger tror at mange av dem som tror de er medlem, konfirmerte seg humanistisk (tidligere borgerlig) en gang i tiden:

– Det er mange som tror at de blir medlem i Human-Etisk Forbund når de konfirmerer seg. Men sånn er det ikke; å melde seg inn hos oss er et aktivt valg.

*Innmeldingsrekorden som er slått, var på 7600 innmeldinger i hele 2019.