Hopp til hovedinnhold

Rekordpågang for påmelding til humanistisk konfirmasjon


Allerede klokken 12 har Human-Etisk Forbund nådd fjorårets påmeldingsrekord den første dagen.

Oppdatert: kl. 12:21

– Dette er over all forventning, sier generalsekretær Trond Enger.

Etterspørselen etter humanistisk konfirmasjon har økt kraftig de siste årene, men på den første påmeldingsdagen for neste års konfirmasjon ligger Human-Etisk Forbund an til å slå tidligere rekorder.

# Dobbelt så stor pågang etter en time

En time etter at konfirmasjonspåmeldingen for Human-Etisk Forbund sine medlemmer åpnet klokken 09 i dag, var det en dobbelt så stor pågang som på samme tidspunkt i fjor.

– Da hadde vi over 8000 personer i kø, sammenlignet med rundt 4000 i fjor. Dette viser at konfirmanter og deres familier finner vårt tilbud svært verdifullt, sier Enger.

Han forteller at forbundet har forberedt datasystemene på en ytterligere økning også i år, men med en slik enorm pågang opplevde mange en del ventetid i starten. Klokken 12 kunne Enger informere om at det nærmest ikke var ventetid.

– Vi er helt henrykte over at konfirmasjonstilbudet vårt er så populært.

Skjermdump fra ca. en halvannen time etter at påmeldingen åpnet.

# Stadig mer populært

Etter fjorårets første påmeldingsdag var det rundt 5000 påmeldte, mens det året før var 1000 påmeldte. Allerede tre timer etter at årets påmelding åpnet kunne Enger opplyse om at fjorårets rekord på 5000 påmeldte var nådd.

– Dette er svært gledelig og viser at stadig flere unge mennesker søker et humanistisk konfirmasjonstilbud hvor man kan utforske og reflektere over egne verdier og hva man står for. Dette inspirerer oss til å fortsette å utvikle og forbedre vårt arbeid for å møte behovene til dagens unge generasjon.

Påmeldingen starter først for medlemmer, mens påmeldingen for ikke-medlemmer åpner 5. juni.

– Vi er klare for å ta imot flere påmeldinger. Alle er garantert plass fram til 1. oktober, smiler generalsekretæren.