Hopp til hovedinnhold

To mødre viet sine to døtre i helgen; Line Mørch og Siw Johannessen er vigslere i Human-Etisk Forbund


Anne Dehli, Tvedestrandsposten

Eva Bjelke Mørch og Lars Erik Revheim Håland giftet seg på Vivesøl går og Vilde Johannessen og Patrik Asplund Stenseth hadde vielse ved stranden på Furøya.

Line Mørch hadde en humanistisk vigselsseremoni for sin datter Eva og hennes tilkommende, Lars Erik, på Vivesøl gård lørdag. For Line var dette en ære.
- Det er litt spesielt og veldig koselig at de spør meg om å gjøre det, og jeg synes det er veldig hyggelig å få lov til å gjøre det, sier hun.
Siw Johannessen viet også sin egen datter lørdag. Dette var en ære og spesielt for henne også. Vielsen sto på Furøya.
- Det er jo varme hjerterot-følelser, og så synes jeg at det er en ære. Det er veldig viktig for meg at det blir profesjonelt selv om jeg et mamma. Jeg skal klare det, men det kommer nok til å bli følelsesladet, sier Siw.

Begge mødrene er vigslere i Human-Etisk Forbund og sitter i styret i Tvedestrand lokallag. I tillegg sitter den nye svigersønnen til Line i styret i lokallaget, så Human-Etisk Forbund, Tvedestrand var godt representert i helgens festligheter.

Bryllup er litt utenfor komfortsonen, mener Eva Bjelke Mørch. Kanskje også med tanke på at de hadde barnevakt for lille Erik på fire måneder. Men veldig trygt og kjent var det at mor og svigermor Line skulle vie dem.
- Jeg synes bare det er en fordel. Hun kjenner historiene våre og det hadde vel heller vært unaturlig at en fremmed skulle gjøre det når mamma er vigsler. Vi får på denne måten veldig trygge rammer rundt bryllupet vårt og det er veldig godt, sier Eva

For Vilde føltes det også helt naturlig at det ble mamma og svigermor Siw som skulle vie dem.
- Jeg synes jeg er heldig som har den muligheten, det gjør det jo litt ekstra spesielt, sa hun, noen dager før vielsen. Det var en rolig vigsler Siw som med humor og varme som førte Patrik og Vilde sammen som ektefolk. Gleden brudeparet viste var stor og øm. Patrik brølte og konfettien regnet, og festen startet for alvor.