Hopp til hovedinnhold

Vårens vakreste eventyr!


Edvard Nesland

Etter at den humanistiske konfirmasjonen var blitt gjennomført med seks seremonier fordelt over to dager, utbrøt seremonileder Gry Marthinussen: - Dette må ha vært vårens vakreste eventyr, i alle fall i Larvik!

139 konfirmanter fikk sitt konfirmasjonsbevis på et høytidelig arrangement i Bølgen Kulturhus lørdag 6. og søndag 7. mai.

 - Humanistisk konfirmasjon er nå blitt så attraktivt at vi måtte gjennomføre hele seks seremonier fordelt over to dager. Det har vært viktig for oss å gi dem en verdig og minnerik avslutning på opplæringen de har valgt å ha hos oss, sier Marthinussen fra lokallaget i Human-Etisk Forbund.

På hvert arrangement deltok søsken, foreldre, besteforeldre og andre gjester, og fikk oppleve en høytidelig markering. Det var Loni Bjerkholt-Pedersen, kjent skuespiller og programleder, som holdt alle hovedtalene. Representanter for konfirmantene holdt også hilsningstaler. Joakim Biondi som pianist og Johanne Abrahamsen som sanger, bandt sammen programmet med flotte musikkinnslag. Human-Etisk Forbunds eget sangkor i Larvik, HumLa, hadde en kraftfull deltakelse, og de lokale danserne Ida Farmen Holstad og Rasmus Vilencia Kyrkjeeide satte en spiss på arrangementene med dans.

- Jeg har aldri opplevd noe så flott, stemningsfull og vakkert som seremonien jeg fikk  være med på i regi av Human-Etisk Forbund. Den ga meg en stor opplevelse som pappa. Dette var en høytidelig markering som konfirmantene aldri kommer til å glemme, og ikke jeg heller, sier Kenneth Øverland Mikalsen fra Helgeroa. Han understreker at hvilken type konfirmasjon sønnen skulle være med på, var fullt og helt hans eget valg. Og dette var et godt valg, sier han.

Den humanistiske konfirmasjonen har hatt betydelig vekst de siste årene. I Oslo velger nå over halvparten av ungdommene i konfirmasjonsalder dette alternativet.. Deltakerne i Larvik har i løpet av våren gått gjennom et 20 timers kurs. Sju grupper valgte å gjennomføre dette som kveldskurs, to grupper som vinterferiekurs, og en gruppe valgte helgekurs over to helger. Totalt har seks kursledere og to assistenter bistått med gjennomføring av kursene. Noen av konfirmantene deltok også på fylkesleirkurs på Eidene på Tjøme, sammen med andre ungdommer fra Buskerud, Vestfold og Telemark.

Bildetekst:

Loni Bjerkholt-Pedersen holder hovedtalen til en gruppe av ungdommene som valgte humanistisk konfirmasjon i Larvik i år. Foto: Privat