Hopp til hovedinnhold
Humanistisk bryllup

Viet Niklas og Benjamin etter Instagram-melding


I september giftet kjendisparet Niklas Silseth Baarli og Benjamin Baarli Silseth seg i Holmenkollen. En litt uvanlig melding gjorde at de valgte humanistisk vielse.

# Startet med en podkast

I podkasten sin «Baarli og Benjamin går i terapi» diskuterte Niklas og Benjamin de ulike mulighetene for vielse, og var tydelig usikre på hva de skulle velge. Den muligheten kunne ikke Camilla Constanse Strøm-Andersen gå fra seg. Hun er fast lytter av podcasten, og har i syv år vært humanistisk viglser.

-Da jeg hørte at Benjamin syntes vi skeive «skyldte» kirka å gifte oss der, på grunn av alle som har jobbet så hardt for den rettigheten måtte jeg bare sende en melding, sier Camilla. 

-Der sa jeg at jeg mener det er respektløst å gifte seg i et gudshus hvor man ikke tror på guden, og kanskje til og med ber presten «tone ned de gudegreiene litt». Og så har Human-Etisk Forbund kjempet for de skeives rettigheter lenge, de var det første livssynssamfunnet som viet likekjønnete og har høytidelige og vakre seremonier, der brudeparet får fullt fokus.

# Fra kristelig til humanistisk seremoni

Til tross for den noe uvanlige henvendelsen, fikk Camilla god respons fra paret.

- Vi ville egentlig ha en kristelig vielse, men etter meldingen fra Camilla har vi konkludert med at vi ønsker en humanistisk vielse, fortalte Niklas og Benjamin i podkasten sin.

Og hvem passet ikke bedre til å vie paret, enn Camilla selv?

-Det var en nydelig seremoni. Både paret og gjestene var så hjertelig til stede, og stemningen i salen var til å ta og føle på. Det var latter og tårer, og en kunne merke at venner og familie var skikkelig rørt på Niklas og Benjamin sine vegne, forteller Camilla.

Selve vielsen var en overraskelse, da de aller fleste trodde vielsen var blitt gjort dagen før.