Hopp til hovedinnhold
Frivillighet

Vil du arrangere navnefest i Asker?

Illustrasjon av baby som ligger på gulvet og leker med bokstaver

Humanistisk navnefest er en viktig del av tilbudet til Human-Etisk Forbund. Nå søker vi ny navnefestansvarlig i Asker

Som navnefestansvarlig får du verdifull erfaring med å organisere og gjennomføre vakre seremonier i samarbeid med engasjerte mennesker. Målet er at du skal ta over som ansvarlig i mars 2024 med opplæring på starten av nyåret.

Navnefest er en seremoni som gjennomføres to ganger i året, om våren og om høsten. Normalt skjer dette på en lørdag, og det er ofte flere seremonier samme dag. Mellom seremoniene er det mindre og færre oppgaver. Nedenfor kan du lese hvordan det har vært for Ragnhild å være navnefestansvarlig i Asker.

Har du spørsmål om vervet kan du sende en e-post til: sara.martinsen@human.no
Du får opplæring og honorar.

NB: søknadsfrist snarest!


"Dagen er på en måte en festdag også for oss som arrangerer. Vi pynter oss og vi kjenner høytidsstemningen på kroppen"

# Ragnhild er avtroppende navnefestansvarlig i Asker. Vi har stilt henne noen spørsmål om hvordan det er å være navnefestansvarlig i Human-Etisk Forbund.

Hva er gøy eller givende med å arrangere seremoni?

– Det er først og fremst veldig meningsfullt å bidra til at det finnes gode alternativer til religiøse feiringer.

Dagen er på en måte en festdag også for oss som arrangerer. Vi pynter oss og vi kjenner høytidsstemningen på kroppen. Å være arrangør på en slik feiring er på mange måter et privilegium. Vi skaper nydelige øyeblikk for dem, og det blir en dag som huskes av barnets familie.

Er det en spesiell episode eller et spesielt minne som du vil trekke frem?

– Når seremonien er ferdig og gjestene forlater Multisalen kommer det hver eneste gang noen besteforeldre bort til oss og takker for seremonien. De gir uttrykk for at de er veldig fornøyde og de virker positivt overrasket. Da tenker jeg at de kanskje aldri har deltatt på en humanistisk navnefest før og at de kanskje også var litt skeptiske til denne måten å feire barnebarnet på. Det er veldig stas å ta imot slik ros fra besteforeldre. Da blir jeg både glad og stolt.

Hva er ditt favorittøyeblikk i løpet av seremoniene?

– Jeg synes vi har mange høydepunkter. Vi har musikalske innslag, det leses dikt og det fremføres en festtale. Hun som leser dikt for oss er veldig ung, og hun leser med en innlevelse som gjør at jeg får gåsehud hver gang.

Midtveis i seremonien overrekker vi navnetavlen og gir en diktsamling i gave fra oss. Da ropes hvert navnebarn opp, foreldre og barn kommer og mottar dette foran alle som er tilstede. På den måten får vi gitt hvert enkelt barn særskilt oppmerksomhet. Det er veldig fint.

# – Jeg er veldig stolt av seremoniene våre.