Hopp til hovedinnhold

29.10

Forfattermøte

Årstidene. Dyret som spiser sin egen hjerne og andre historier

Hvorfor flyr trekkfuglene egentlig sørover om høsten? Hvorfor synger nattergalen så vakkert når den kommer tilbake et halvt år senere? Hvorfor blomstrer blåveisen så tidlig, og hvorfor er humlene så store om våren? Hvordan får pinnsvinet paret seg? Hvem har egentlig den lengste penisen? For ikke å snakke om: Hvorfor finnes det et dyr som spiser sin egen hjerne?

Humanismens hus i Tønsberg
Møllegaten 12 , 3111 Tønsberg

  • Erik Tunstad og Vibeke Riser-Larsen

    Erik Tunstad (f. 1954) er utdannet biolog og har vært fagredaktør i forskning.no, programleder i Verdt å vite på NRK P2, undervist ved Høyskolen i Vestfold, og har skrevet flere bøker, blant andre Darwins teori (2009) og Juks (2011), Evolusjon (2015) og Neandertal. Folket som forsvant (2020) sammen med Vibeke Riiser-Larsen. I 2012 ble han tildelt Språkrådet språkpris, i klassen «fremragende bokmål». I 2015 fikk han Bonnevieprisen av Norsk biologforening. Vibeke Riiser-Larsen er født i 1973, og har studert sosiologi og økonomi. Til daglig er hun vitenskapsskribent, med særlig interesse for genetikk og bioteknologi. Hun har tidligere skrevet romanen Et sted skinner det (2015).

Velkommen til bokbad med Erik Tunstad og Vibeke Riiser-Larsen der de presenterer den siste boka deres "Årstidene. Dyret som spiser sin egen hjerne og andre historier"

Sted: Humanismens hus, Møllegaten 12, Tønsberg

Tidspunkt: lørdag 29. oktober kl 13:00

Kaffe og vafler, gratis adgang