Hopp til hovedinnhold

19.05

Dødskafé på Fana Bibliotek

Vi møtes til en åpen og utforskende samtale om dødens plass i livet. Hvordan påvirker tankene om døden livet vårt? Har vi fjernet oss for mye fra døden i dagens samfunn? Kan det å reflektere over døden kanskje også berike livet?

Fana Bibliotek

Hva er dødskafé?
Dødskafé er et sted hvor mennesker på tvers av ulikheter møtes for en åpen og undersøkende samtale om døden som en del av livet. I et samfunn hvor døden i stor grad er usynliggjort, kan en møtes, tenke sammen og dele erfaringer om døden. Tanken er en åpen samtale rundt bordet med mulighet for å belyse ulike aspekter ved døden.

Samtalen føres på en respektfull måte i trygge omgivelser. Ingen skal ledes til bestemte oppfatninger om døden. Arrangementet er livssynsåpent.
Målet er å øke bevisstheten om døden, slik at deltakerne får motivasjon til å gjøre mest mulig ut av livene sine mens de lever.

Uten meny,- ingen kafé. Dødskafeens meny er delt inn i forrett, hovedretter, og til og med en doggiebag for å ta med seg noen tanker hjem.

Samtalen ledes av Emil Perron fra Human-Etisk Forbund Bergen. Han er norsk-fransk, og fra Bergen. Han innehar en mastergrad i filosofi fra UiB og en mastergrad i menneskerettigheter og demokratisering fra European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation. Emil er under videreutdanning som filosofisk praktiker ved Norsk selskap for filosofisk praksis.

Dødskafeen gjennomføres i Salen på Fana Bibliotek som en del av Kulturdager i Fana og Ytrebygda i regi av Fana og Ytrebygda kulturkontor.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Uavhengig av om du er medlem hos Human-Etisk Forbund eller ikke. Vi byr på kaffe og noe å tygge på.

Har du noen spørsmål, ta kontakt med koordinator i aktivitetsutvalget, Christian Lomsdalen. [email protected]

PS. Arrangementet er inspirert av Death Cafe Movement. Det er ikke en støttegruppe for mennesker i sorg. Et viktig prinsipp er at det alltid er non-profit og gratis.