Hopp til hovedinnhold

11.09

Forhåndspåmelding til konfirmasjon for medlemmer er åpen! Meld dere på her.

Samtaleserien "Kjærlighet på godt og vondt"

Evig kjærlighet

Hvorfor elsker vi? Hva skjer når vi opplever den store romantiske kjærligheten? Velkommen til forfattermøte med Erik Tunstad og Vibeke Riiser-Larsen.

Humanismens hus i Tønsberg
Møllegaten 12 , 3111 Tønsberg

  • Erik Tunstad (f. 1954)

    er utdannet biolog og har vært fagredaktør i forskning.no, programleder i NRK og har skrevet flere bøker, blant andre Darwins teori (2009), Evolusjon (2015) og Neandertal. Folket som forsvant (2020) sammen med Vibeke Riiser-Larsen.

  • Vibeke Riiser-Larsen (f 1973)

    har studert sosiologi og økonomi. Til daglig er hun vitenskapsskribent, med særlig interesse for genetikk og bioteknologi. Hun har tidligere skrevet romanen Et sted skinner det (2015

Samtaleserien "Kjærlighet på godt og vondt" vil gjennom fire kvelder ta oss med på en reise i kjærlighetens landskap. Å elske og bli elsket er iboende oss alle. Kjærlighet får oss til å oppleve noe som løfter oss, men også nedturer med gråt. Hva er dette fenomenet som gir de fleste av oss opplevelser og erfaringer slik at det sitter i kroppen i årevis? Og hva gjør vi når det skjærer seg? Hva skal til for å reparere et forhold som skranter? Vi ser også på om kjærlighet bare er en følelse, eller noe som kan vises i praksis. Hvilken betydning har kjærlighet i humanismen?

Den store kjærligheten, den berusende forelskelsen, den modne kjærligheten, elskoven, romantikken, ømheten og svermeriet. La oss feire kjærligheten i alle dens former!