Hopp til hovedinnhold

15.02

Evig kjærlighet. Den evolusjonære historien

Hvorfor elsker vi? Hva skjer når vi opplever den store romantiske kjærligheten? Hvorfor er menneske så ofte monogame? Hvordan kan homofili forklares evolusjonsbiologisk? Torsdag 15. februar fra 18:00 til 20:00 inviterer vi til foredrag på Bergen Offentlige bibliotek for å snakke om disse spørsmålene.

Strømgaten 6
5015 Bergen

I dette foredraget forklarer Vibeke Riiser-Larsen og Erik Tunstad hva kjærlighet er, hvordan denne drivkraften har utviklet seg og hvorfor hun har vært nyttig for oss rent evolusjonært. Det er også et foredrag om hvordan kjærligheten arter seg, både hos dyr og menneske.

Vibeke Riiser-Larsen er forfatter og forskningsskribent. Hun publiserte i 2023 boken "Evig kjærlighet - Den evolusjonære historien", i samarbeid med Erik Tunstad. Hun har ellers utgitt en roman i tillegg til fire bøker i sakprosasjangeren.

Erik Tunstad er biolog, forskningsjournalist og forfatter. Han publiserte i 2023 boken "Evig kjærlighet", sammen med Vibeke Riiser-Larsen. Han har ellers utgitt gjentatte bøker, særlig om naturvitenskapelige emner.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Uavhengig av om du er medlem hos Human-etisk Forbund eller ikke.

Arrangementet blir arrangert av Aktivitetsutvalget i Human-etisk Forbund Hordaland. Ta kontakt med lederen av utvalget, Christian Lomsdalen, om du har noen spørsmål. christian.lomsdalen@human.no