Hopp til hovedinnhold

13.02

Foredrag med Thorvald Steen: Året som forsvant

Follo lokallag inviterer til foredrag i Ås med forfatteren Thorvald Steen.

Vitenparken, Campus Ås
Høgskoleveien 1 , 1433 Ås

Svart hvitt portrett av Thorvald Steen.
Foto: Trine Hisdal Forlaget Oktober

Den anerkjente forfatteren Thorvald Steen ble hyllet av mange i anledning 70-årsdagen 9. januar.

Follo lokallag inviterer til åpent foredrag med ham i forbindelse med lagets årsmøte. Foredraget holdes i Hovedkvarteret, Vitenparken Campus Ås.

Det ordinære årsmøtet i lokallaget starter ca. kl. 20.15 i et tilstøtende lokale i Vitenparken. Innkalling sendes medlemmene på vanlig måte.

"Året som forsvant" er tittelen Steen har gitt foredraget sitt. Året er 1204, og Steen belyser i foredraget det fjerde korstoget, som endte i ødeleggelsen av Konstantinopel.

Påklederen – Steens nyeste utgivelse – dreier seg om denne hendelsen. Ukjent for de fleste, påpeker han, men omtalt som en av de største forbrytelsene i menneskehetens historie. Steen stiller spørsmålet: Hvilke følger har det som skjedde i 1204 for vår brutale samtid?

"Etter førtifire utgivelser, i alle tilgjengelige sjangre i den norske bibliografien, er Steen blitt folkelesning. Oversatt til flere titalls språk, hedra med priser på flere kontinenter og nydelig portrettert på film av Per Maning, er Steen blitt en av de forfatterne leserne går og tripper og venter på en ny bok av", skrev nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre i Klassekampen 5. januar 2024.

Steen har truffet en nerve med foredragene sine. Uten manus og visuelle hjelpemidler framfører han budskap som engasjerer folk. I oktober 2023 samlet Steen 560 mennesker i Nasjonalbiblioteket. Bibliotekets arrangementsansvarlige trodde det skulle komme rundt 100 personer.

Vi legger ut 150 gratisbilletter til foredraget. De kan hentes på hoopla.no.

Se Vitenparkens oversikt over kommunikasjons- og parkeringsmuligheter.