Hopp til hovedinnhold

04.05

Humanismens hus

Forfattermøte med Thomas Nilsen

Velkommen til forfattermøte med Thomas Nilsen som forteller fra boka "Familiene som forsvant"

Humanismens hus
Møllegaten 12 , 3111 Tønsberg

  • Thomas Nilsen

    Thomas Nilsen (f. 1976) fra Andebu har utdanning fra bl.a. Høgskolen i Vestfold, Universitetet i Oslo og Det teologiske Menighetsfakultet. Yrkeserfaring fra blant annet forsvaret, lager, rusomsorg, barnevern og skole. Han har skrevet lokalhistoriske artikler for Tønsbergs Blad siden 2011. Utgav våren 2015 boken Krig og Fred – Vestfold våren 1945 på e-forlag. Leverte i 2010 en masteravhandling om Antisemittismen i Vestfoldavisene i perioden 1918 til 1942 og samlet inn opplysninger om de jødiske familiene i Tønsberg på oppdrag fra Jødisk Museum i Oslo i 2012. Han er delaktig i arbeidet til Snublesteingruppa i Tønsberg og Interessegruppen Berg interneringsleir som arbeider med å formidle fortellingene om de jødiske familiene i Vestfold til skoleelever og andre interesserte. Familiene som forsvant – Den jødiske befolkningen i Vestfold 1880–1945 er hans første bokutgivelse på Liv forlag.

Boken Familiene som forvant omhandler hva som skjedde med jødiske familier som bodde i Tønsbergs-området før, under og etter andre verdenskrig. Hvordan levde jødene og hva ble de utsatt for?

Innledning ved Thomas Nilsen, deretter mulighet for spørsmål. Arrangementet avsluttes ute ved snublesteinene utenfor Møllegaten 12 med orientering om familien Plesansky som opprinnelig bodde der Humanismens hus ligger i dag

Det blir også mulighet til å kjøpe boken