Hopp til hovedinnhold

19.10

Åpent informasjonsmøte i Sandefjord

Fremtidsfullmakt: hvorfor er det viktig, hva gjør jeg?

Har du hørt om fremtidsfullmakt? Lurer du på hva, hvorfor og hvordan? Kanskje du ønsker å lage dette, men lurer på hvordan du skal gå fram? Distriktsleder for Huseierne i Vestfold, advokat Christine Caspersen, vil på dette møtet informere oss om hvorfor fremtidsfullmakt er et viktig dokument, hva det kan inneholde av bestemmelser, og kravene til formaliteter.

- En slik fullmakt er et alternativ til offentlig vergemål. I fullmakten bestemmer du selv hvem du ønsker skal ivareta deg og økonomien din hvis du skulle bli rammet av sinnslidelse, som f.eks. demens, eller alvorlig helsesvikt som fører til at du ikke selv kan ivareta egne interesser. I frisk tilstand kan du for eksempel ha klare meninger om hva som skal skje med hus eller hytte, eller om forskudd på arv. Når legen sier at du ikke lenger er i stand til å ta slike avgjørelser, må Statsforvalteren oppnevne en verge for deg. Med en fremtidsfullmakt slipper du det, sier hun.

Caspersen vil også fortelle om kravene bankene har i slike situasjoner, og om hvilke formelle krav Statsforvalteren har for å stadfeste (godkjenne) en fremtidsfullmakt. Dette er et tema som er aktuelt for alle voksne, ikke bare de som har nådd pensjonsalderen. Demens og hjerneslag rammer også de som er yngre, og vi kan alle bli utsatt for en ulykke som setter oss ute av stand til å ivareta egne interesser. De siste to årene har tallet på fremtidsfullmakter som er stadfestet av Statsforvalteren doblet seg både på landsbasis og i Vestfold og Telemark fylke, ifølge NRK.

Velkommen til informasjonsmøte i Sandefjord bibliotek. Møtet er gratis og åpent for alle. Ingen påmelding