Hopp til hovedinnhold

19.10

Etikkseminaret 2024

Individualisme og fellesskap – en balansekunst

Velkommen til årets Etikkseminar. Denne gangen har seminaret tittelen "Individualisme og fellesskap – en balansekunst”

Soria Moria Hotell
Voksenkollveien 60 , 0790 Oslo

Seminaret skal belyse forholdet mellom individets valg og fellesskapets krav, og hvordan vi bør tenke om konflikter som oppstår mellom person og fellesskap. Seminaret finner sted på fantastiske Soria Moria hotell ved Holmenkollen i Oslo hvor det blir felles måltider og kveldsunderholdning. Der får vi en annen utsikt å beundre og nye tanker å diskutere.

# Foreløpig program

Fra egoer til helhet - v/ Peter Szilvay

Peter er en av Norges mest suksessfulle dirigenter. Han begynte sin karriere som fiolinist, og etter hvert ble han assistentdirigent ved Oslo Filharmonien. Han har dirigert de fleste orkestre i Norge. Internasjonalt har han dirigert St. Peterburg Philharmonic Orchestra, og symfoniorkestrere i Sverige, Radio Orkesteret i Paris, Royal Danish Orchestra og ved operaen i Würzburg, Tyskland. I en verden spekket av individualister skal han snakke om hvordan han bygger et lag

Hvem er til for hvem – v/ Zemir Popovac

Zemir er psykologspesialist utdannet ved Universitetet i Oslo. Han er en av gründerne til Favne Psykologbistand og har et særskilt ansvar for Favnes seksjon for barn- og unges psykiske helse. Noen av hans spesialkompetanser ligger innenfor fagområder som utviklingspsykologi, miljøterapi med barn og ungdom, migrasjonshelse og psykoterapi.

Frihet i fellesskap – v/ Sigurd Hverven

Sigurd er filosof og forfatter, blant annet av bøkene Hegel (2024), Ville verdier (2023) og Naturfilosofi (2018). I ung alder har han markert seg som en samfunnsengasjert og bredt orientert intellektuell, i NRKs Verdibørsen, som redaktør av debattbøker, foredragsholder og forfatter av artikler, essays, og debattinnlegg i en rekke aviser og tidsskrifter. Hverven har doktorgrad i filosofi fra NTNU.

Nyliberalismen og dens betydning for deg og meg – v/ Linn Stalsberg

Linn er sosiolog og frilanser på heltid som skribent, sakprosaforfatter og journalist. Hun har blant annet gitt ut bøkene Det er nok nå (2019) og Krig er forakt for liv - et essay om fred (2024).

Oppsummering – v/ Boje Ellingsæter

Boje er filosof og førstekonsulent i Patentstyret. I oppsummeringen tar vi opp noen av argumentene vi har hørt og prøver å se dem i lys av hverandre

# Praktisk informasjon:

Tid: 19.-20. oktober 2024

Sted: Soria Moria hotell i Oslo

# Påmelding:

Vennligst klikk på lenken her og fyll inn påmeldingsskjema

# Egenandel:

  • Medlem i enkeltrom: 1100 kr
  • Medlem i dobbeltrom: 900 kr
  • Ansatt/tillitsvalgt/kursleder, taler eller annen type frivillig: 600 kr
  • Student/arbeidsledig: 350 kr
  • Etikkseminarutvalget/ansatt på jobb/ledsager: gratis

Mer informasjon om seminaret publiseres fortløpende.