Hopp til hovedinnhold

26.09

Foredrag i Halden

Informasjons­sikkerhet i usikre tider

Foredrag med Kari-Anne Larmerud

Halden bibliotek
Os allé 3 , 1777 Halden

Human-Etisk Forbunds lokallag i Halden inviterer til foredrag i Biblioteket (i Skofabrikken) tirsdag 26. september kl. 18.

Gratis adgang. Det er bare å komme.

Det geopolitiske bakteppet påvirker trusselbildet for et selskap som Statkraft med 5300 ansatte i 23 land. De fleste cyberangrep starter fremdeles med menneskelig svikt, og det er derfor ikke tilstrekkelig med teknisk sikring. Dette er et «ikke-teknisk» foredrag med fokus på hvordan Statkraft har adressert og jobbet for å møte det økende trusselbildet, men også hvordan vi som enkeltpersoner gjør oss sårbare gjennom ukritisk bruk av bla. sosiale medier som Facebook, Tik Tok og gratisløsninger som Chat GPT.

I foredraget vil Kari-Anne Larmerud adressere spørsmål som:

  1. Hvordan kan vi vite hva og hvordan giganter som Facebook, LinkedIn og TikTok bruker våre data når vi ukritisk godkjenner brukervilkår vi ikke leser eller forstår?
  2. Datteren din på 18 ringer fra Hellas på ferie og ber deg sende mer penger. Du kjenner igjen stemmen hennes, men hvordan kan du være sikker på at det er datteren din i den andre enden?
  3. Kan man stole på e-post? Hva er sant og ikke sant?
  4. Er vi på vei til å smelte sammen vårt privatliv med den vi er på jobben?

Kari-Anne Larmerud er Vice President, Information Management and Security i Statkraft. Hun har i over 20 år jobbet i grenselandet IT og forretning med fokus på organisasjon og endringsledelse. Som direktør for informasjonsforvaltning og sikkerhet i Statkraft har hun de siste fem årene hatt full fokus på å lede selskapet mot en sterkere informasjonssikkerhetskultur.

Vi ønsker alle velkommen til en interessant og lærerik kveld med Kari-Anne Larmerud.