Hopp til hovedinnhold

21.12

Sosialt

Markering av solverv for hele familien

Vintersolverv er for mange humanister en tid preget av fornyet optimisme. Denne tiden handler om familie og samhold, og på den mørkeste tida samles vi for å feire at vi har hverandre, slik mennesker over hele verden har gjort i tusenvis av år. I år inntreffer vintersolverv 21.desember klokken 22:48

Humanismens hus
Møllegaten 12 , 3111 Tønsberg

  • Deep Sky Exploration

    Deep Sky Exploration (DSE) er en interesseforening for astronomi og romfart. Vi utgir Astro Rapport, det største bladet i sitt slag i Norge, vi står for en rekke typer medlemsarrangementer og vi driver det største amatørobservatoriet i landet.

  • HumLa

    HumLa (Humanistkoret i Larvik) er Human-Etisk Forbund, Vestfold regionlag sitt eget humanistkor. HumLa er et blandet kor som synger et meget variert repertoar, unntatt salmer. Det er ikke pliktig medlemskap i Human-Etisk Forbund, men at medlemmene kjenner seg igjen i verdigrunnlaget til Human-Etisk Forbund.

Vi får besøk av astronomer fra Deep Sky Exploration (astronomiforening) som byr på informasjon og lekende aktiviteter. Deep Sky Exploration er helt rå på planeter, stjerner, galakser, asteroider, meteorer, kometer, raketter og romsonder.

Bli med oss på en tur rundt solen! I løpet av turen ser vi hva som skjer med solen når det er «solsnu». Begynner solen virkelig å snurre den andre veien? Eller er det noen som prøver å lure oss ?Har du noen gang sett en solformørkelse? Eller en måneformørkelse? Vi viser deg hva som egentlig skjer når solen og månen blir helt mørke.

Hvis det er klar himmel denne kvelden, får vi kanskje se en planet fra Farmandstorvet. For astronomene vil ha med seg en diger stjernekikkert. Har du sett en planet før - bortsett fra Jorden?

Humanistkoret HumLa avslutter kvelden med å synge kjente og kjære sanger. Vi serverer månepizza og brus. Kaffe/te/sjokolade. Arrangementet er åpent for alle, uansett tros- og livssynstilhørighet og vi ser frem til å markere solsnu sammen!

Velkommen! Hilsen HEF Tønsberg lokallag