Hopp til hovedinnhold

16.10

Forhåndspåmelding til konfirmasjon for medlemmer er åpen! Meld dere på her.

Samtaleserien "Kjærlighet på godt og vondt"

Når kjærlighet skal beskrives i ord

Tønsbergs kjære forfatter Margaret Skjelbred leser fra egne verk og samtaler om det å beskrive forholdet mellom mennesker som elsker hverandre.

Humanismens hus i Tønsberg
Møllegaten 12 , 3111 Tønsberg

Samtaleserien "Kjærlighet på godt og vondt" vil gjennom fire kvelder ta oss med på en reise i kjærlighetens landskap. Å elske og bli elsket er iboende oss alle. Kjærlighet får oss til å oppleve noe som løfter oss, men også nedturer med gråt. Hva er dette fenomenet som gir de fleste av oss opplevelser og erfaringer slik at det sitter i kroppen i årevis? Og hva gjør vi når det skjærer seg? Hva skal til for å reparere et forhold som skranter? Vi ser også på om kjærlighet bare er en følelse, eller noe som kan vises i praksis. Hvilken betydning har kjærlighet i humanismen?

Den store kjærligheten, den berusende forelskelsen, den modne kjærligheten, elskoven, romantikken, ømheten og svermeriet. La oss feire kjærligheten i alle dens former!

Margaret Skjelbred (fødd 25. januar 1949 i Stokke i Vestfold) er ein norsk forfattar. Skjelbred er utdanna psykiatrisk sjukepleiar, og arbeidde i nesten tjue år ved Vestfold Sentralsykehus. I 1983 debuterte ho litterært med diktsamlinga Det er aleine du er. Ho har gjeve ut diktsamlingar, romanar og barnebøker. Ho har også vore kåsør og laga radioprogram basert på barnebøkene for NRK. Skjelbred har arbeidd heiltid som forfattar sidan 1990, og fekk i 2004 eit gjennombrot hjå publikum med romanen Gulldronning, perledronning. Forfattarskapen har brakt henne fleire prisar.