Hopp til hovedinnhold

22.06

Vi feirer mangfoldet!

Oslo HEF i Pride Park

Nå er det ENDELIG duket for Pride i Oslo igjen – og så klart vi skal være til stede og feire kjærligheten, både på stand i Pride Park og med egen flåte under Paraden! 😊

Spikersuppa
Karl Johans gate 24 , 0162 Oslo

Vi står på stand i Pride Park i Spikersuppa fra onsdag 22. juni til og med lørdag 25. juni. Vi håper du vil komme innom oss for en hyggelig prat, litt pridegodteri eller for å prøve vår bryllups-fotoboks!

Vi tar bryllupsbilde av deg og din kjære, og bildet får dere med hjem. Kanskje dere en gang velger humanistisk vigsel?

Hvorfor feirer Human-Etisk Forbund Pride? 

Ikke bare feirer vi Pride, vi gjør det med entusiasme og en god porsjon stolthet! Vi er for eksempel stolte over at vi kjempet for retten til å inngå likekjønnet ekteskap og var det første livssynssamfunnet som viet likekjønnede par da det omsider ble tillatt i 2009.
Før det var vi det første livssynssamfunnet som foresto partnerskapsinngåelser fra det ble åpnet for det i 1993. 

 Vi kjemper også internasjonalt, i samarbeid med andre organisasjoner. Da såkalte LHBT-frie soner ble opprettet i Polen reagerte vi. Sammen med vår søsterorganisasjon Kazimierz Lyszczynski Foundation lanserte vi en kampanje i Polen mot religiøst motivert hat. 25 billboards i 22 polske byer ble rullet ut i sommeren 2021 med et enkelt budskap – Du er ikke forpliktet til å hate, selv om du kan.

Les mer om aksjonen i Polen og om vårt LHBT+standpunkt her. Og om hvorfor denne kampen står sentralt innen livssynshumanismen.