Hopp til hovedinnhold

02.12

Solvervsfest på Kulturfabrikken

Det blir skikkelig førjuls-stemning når Human-Etisk Forbund i Lindesnes arrangerer solvervsfest på Kulturfabrikken i Mandal lørdag 2. desember fra kl 12 til 15. Dette blir kos og moro for både barn og voksne

Kulturfabrikken
Keiser Nikolausgate 8-12 Mandal

Karin Moe Hennie fremfører forestillingen "Dingle som en kringle" for oss. Vi har juleverksted: Du kan lage dørkrans, flette julekurver, lage julekuler, lage honninglys, male lykter og lage forskjellig julepynt og julekort. Det serveres julegrøt og julegløgg, kaffe, te og saft.  Inngang: kr 100 per voksen, barn gratis. Servering og aktiviteter er gratis.

Arrangementet er åpent for alle. Vel møtt! Sammen skal vi feire at det snart er solverv!

Om forestillingen: 

"I Dingle som en kringle" henter Karin Moe Hennie frem aktivitetsversene fra boken med samme navn, og spiller dem ut med tilhørende bevegelser. Hva kan kroppen vår gjøre? Enkelte deler av kroppen er rare. Hvorfor er det slik? Hva om kroppen hadde vært annerledes? Ja, tenk hvis min nakke kunne snakke og alle fingre hang på skakke. Hvis tåen likte te. Ja, tenk dere det! Forestillingen handler om kroppen, og derfor har Karin med seg skjelettet Åsmund. Han er glad i å danse ballet. Tror dere at Åsmund kan danse ballett?

Om solverv:

Selve ordet jul stammer fra det norrøne jólablót, den store hedenske festen som ble feiret omkring vintersolverv. Mange historikere antar at julen som festtid har hatt sin opprinnelse i vintersolvervet. Vintersolverv er den korteste dagen i året, og natten er den lengste natten. Vi kan se i litterære kilder fra ulike verdensdeler at denne årstiden har blitt feiret og har spilt en viktig rolle i menneskers liv i årtusener. Fra vikingetiden finner vi tradisjonen om feiring av Jol. Historikerne mener denne feiringen var en feiring av at man gikk lysere tider i møte.