Hopp til hovedinnhold

03.06

Forhåndspåmelding til konfirmasjon for medlemmer er åpen! Meld dere på her.

Trusselen mot humanister i Europa. Eksempelet Ungarn

Christian Michelsens gate 4
5012 Bergen

Gáspár Békés fra Ungarn er rettsforfulgt av Budapest rådhus for sin sekulære journalistikk og aktivisme. Av samme grunn har han blitt offer for en offentlig svertekampanje støttet av flere aviser og radio- og TV-stasjoner og har mottatt flere drapstrusler. Han får i dag bistand av Humanists Internationals "Humanist at Risk"-prosjekt.

Ungarn betegnes som en versting i EU og statsminister Victor Orbán har det siste tiåret tatt landet i en klart autoritær retning.
Møt Gáspár Békés i samtale med Even Gran, seniorrådgiver i Human Etisk Forbund (HEF). Samtidig er ikke Ungarn alene om å være utrygt for humanister, ateister, og andre ikke- og annerledestroende, og hvor man møter sosiale sanksjoner for å stå frem med dette.

Arrangementet er på engelsk, og det er gratis og åpent for alle. Uavhengig av om du er medlem hos Human-Etisk Forbund eller ikke. Det blir servert kaffe, te, og snacks.

Arrangementet arrangeres av Aktivitetsutvalget i Human-Etisk Forbund Hordaland. Ta kontakt med utvalgets leder, Christian Lomsdalen, om du har noen spørsmål. christian.lomsdalen@human.no.