Hopp til hovedinnhold

15.08

Forhåndspåmelding til konfirmasjon for medlemmer er åpen! Meld dere på her.

Arendalsuka 2024

Vil Trump-seier i november føre til Armageddon?

Trump og de evangelikale kristne i amerikansk politikk – hva vil skje om Trump vinner igjen? Hvorfor står denne velgergruppa støtt bak den omstridte eiendomsmagnaten og forretningsmannen Trump – uansett hva han gjør eller uttaler?

Hvilken rolle spiller de evangelikale kirkene i dagens amerikanske politiske landskap? Og hvilke konsekvenser kan en eventuell Trump-seier i november betyr – for det amerikanske demokratiet og for internasjonal politikk og maktbalanse?

Amerikanske evangelikale kristne foretrekker tidligere president og nåværende presidentkandidat Donald Trump i valget i november. Deler av disse kristne gruppene glorifiserer også dommedag og ser utsiktene til storkrig i Midtøsten som et tegn på at Armageddon og Jesu tilbakekomst er nært forestående.

Forfatter og tidligere redaktør for Vårt Land, Helge Simoness, har gått i dybden på forholdet mellom Donald Trump og konservative kristne i boken «Trump, Gud og kirken». Forfatter og seniorrådgiver i Human-Etisk Forbund, Even Gran, har bodd i USA og gitt ut bok om den sekulære kampen for å beholde skillet mellom stat og kirke i «Guds eget land».