Hopp til hovedinnhold

Bli seremonileder for bryllup

Drømmer du om å være den som får forene to mennesker i ekteskap? Som seremonileder for humanistisk bryllup kan du nettopp det.

Hva gjør en seremonileder?

Som seremonileder får du være med på å skape en personlig, vakker og nær seremoni som feirer kjærligheten mellom to mennesker.

En seremonileder planlegger en personlig bryllupsseremoni sammen med brudeparet i forkant av bryllupsdagen. På den store dagen leder de vielsen i sin helhet og holder en personlig tale basert på brudeparets kjærlighetshistorie.

Våre seremoniledere gjennomfører normalt minimum fire bryllupsseremonier i året, og deltar på samlinger sammen med andre seremoniledere 1-2 ganger i året.

Som seremonileder får du honorar for hvert oppdrag.

Hvordan bli seremonileder?

For å bli seremonileder for våre bryllupsseremonier må du være mellom 23 og 70 år, og være medlem i Human-Etisk Forbund. Ikke medlem enda? Meld deg inn gratis her.

Du må også gjennomføre et kurs og en sertifisering.

På kurset lærer du om humanisme som livssyn, humanistiske seremonier, hvordan planlegge vakre seremonier, hvordan ha en god relasjon til brudeparet, og hvordan skrive og holde en varm og personlig tale. 

Når kurset og sertifiseringen er fullført, godkjennes du som seremonileder for 4 år og registreres som vigsler hos Statsforvalteren. Hvert fjerde år må du resertifisere deg for å kunne fortsette i vervet.

Kurset består av

  • Du vil få tilgang til en digital introduksjon til humanistiske seremonier og rollen som seremonileder, med noen obligatoriske oppgaver som skal gjøres i forkant av den fysiske samlingen.

  • Alle kursdeltakerne samles en helg, fra lørdag til søndag. Fokuset vil være på praktiske øvelser og seremoniarbeid.

  • Vurderingen vil være basert på en innlevering av materiale og en samtale med en sensor.

    Når kurset og sertifiseringen er fullført, godkjennes du som vigsler for 4 år og registreres som vigsler hos Statsforvalteren. Hvert fjerde år må du resertifiseres for å kunne fortsette i vervet.

Slik melder du deg på:

Opptaket til årets kurs for seremonileder vigsel er dessverre stengt.

Fyll ut skjemaet under for å melde interesse og bli informert når vi åpner for nye søknader til neste års kurs. Når vi åpner for søknader til neste års kurs vil du få informasjon og tilgang til et påmeldingsskjema.

  1. Fyll ut søknadsskjema under.
  2. Du vil få tilsendt en kort video med en innføring i vervet.
  3. En av våre ansatte har et digitalt intervju med deg, for å bli litt bedre kjent.
  4. Kort tid etter intervjuet får du vite om du har fått plass på kurset.

Informasjonskatalog