Hopp til hovedinnhold
En Humanistisk vigsler holder tale foran et brudepar ute i naturen.

Bli vigsler

Drømmer du om å være den som får forene to mennesker i ekteskap? Som humanistisk vigsler kan du nettopp det.

Ta kontakt for å høre mer

Hva gjør en humanistisk vigsler?

Som vigsler får du være med på å skape en personlig, vakker og nær seremoni – og feire kjærligheten mellom to mennesker!

Vi anbefaler at du møter brudeparet minst to ganger før bryllupsseremonien. På disse møtene blir du bedre kjent med paret og deres kjærlighetshistorie. Sammen planlegger dere seremonien. Med utgangspunkt i det paret forteller om seg selv og hverandre, skriver du en personlig og varm tale.

På den store dagen er du leder for vielsen i sin helhet. Du får honorar for hvert oppdrag.

Å være vigsler passer for deg som:

Les mer om hvordan det er å være humanistisk vigsler her

Hvordan blir jeg vigsler?

For å bli vigsler hos oss må du være mellom 23 og 70 år, og ha vært medlem i Human-Etisk Forbund i minst to år. Du må også gjennom kurs og sertifisering.

Ikke medlem ennå? Meld deg inn gratis.

På kurset lærer du blant annet om:

Kurs, med påfølgende sertifiseringer, skjer på høsten – slik at du er klar for den store bryllupssesongen i sommerhalvåret!

Når kurset og sertifiseringen er fullført, godkjennes du som vigsler for 4 år, og registreres som vigsler hos Statsforvalteren. Hvert fjerde år må du resertifiseres for å kunne fortsette i vervet.

Våre vigslere gjennomfører normalt minimum fire vigsler i året, og deltar på samlinger sammen med andre vigslere og gravferdstalere 1-2 ganger i året.