Hopp til hovedinnhold

Rekordpågang for påmelding til humanistisk konfirmasjon

Allerede tre timer etter at påmeldingen for Human-Etisk Forbund sine medlemmer åpnet var fjorårets påmeldingsrekord for hele den første dagen nådd.

Dobbelt så stort pågang første timen

– Etterspørselen etter humanistisk konfirmasjon har økt kraftig de siste årene, men dette er over all forventing, sier generalsekretær Trond Enger.

– Dette viser at konfirmanter og deres familier finner vårt tilbud svært verdifullt. Allerede etter en time hadde vi over 8000 personer i kø, sammenlignet med rundt 4000 i fjor. Vi er henrykte over at konfirmasjonstilbudet vårt er så populært, sier Enger.

Stadig mer populært

Human-Etisk Forbund åpnet påmeldingen for sine medlemmer kl. 09:00. Klokken tolv var det allerede over 5000 påmeldte. Til sammenligning var det rundt 5000 påmeldte etter hele første dag i fjor, mens det året før var 1000 påmeldte

– Dette er svært gledelig og viser at stadig flere unge mennesker søker et humanistisk konfirmasjonstilbud hvor man kan utforske og reflektere over egne verdier og hva man står for. Dette inspirerer oss til å fortsette å utvikle og forbedre vårt arbeid for å møte behovene til dagens unge generasjon.

Plass til alle

Påmeldingen startet i dag for medlemmer, mens påmeldingen for ikke-medlemmer åpner 5. juni. Man kan melde seg på konfirmasjon i 2024 i regi av Human-Etisk Forbund helt fram til 1. oktober 2023.