Hopp til hovedinnhold

Avisleken

Bli-kjent lek der man kjapt må huske navn for å kunne slå noen i hodet med avis.

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 5-25 deltakere
 • Ingen forberedelser
 • Høyt tempo
 • 👋
  Litt bevegelse

Mål

Konfirmantene skal lære navnene til hverandre

# Du trenger

 • En sammenrullet avis eller noe lignende man kan slå med (som ikke gjør vondt)

# Slik gjør du:

 1. Alle sitter (ev. står) i en sirkel, mens en står i midten med en sammenrullet avis (e.l. som ikke er hardt).
 2. En i sirkelen roper navnet på en annen i sirkelen (kursleder kan starte med å rope et navn). Når noen sier navnet ditt må du rope navnet til en annen. Den som står i midten forsøker å finne personen med det siste navnet som er ropt og prøve å slå vedkommende med avisen før hen rekker å si navnet til en annen person i sirkelen. Forklar dette til konfirmantene med et eksempel. Husk at her skal det gå fort! Du må presisere at folk skal slå hverandre på toppen av hodet, ikke i ansiktet.
 3. Dersom en konfirmant ikke rekker å si et nytt navn før personen i midten rekker å slå vedkommende, bytter denne konfirmanten plass med personen i midten og overtar jobben med å slå personen med det siste navnet som er sagt. (Dersom konfirmanten sier et navn som ikke finnes i ringen, f.eks. navnet på personen i midten er det det samme som å ikke ha sagt et navn).
 4. Personen som stod i midten overtar plassen til konfirmanten som ikke rakk å si et nytt navn. Med en gang hen overtar plassen (setter seg ned) må hen si et nytt navn på en annen person i sirkelen. Dersom den som stod i midten og overtok en plass ikke sier et navn, kan den personen som endte i midten slå vedkommende og bytte tilbake. (Dette gjør at leken ikke stopper opp hver gang det kommer en ny person i midten).
 5. Det skjer ingenting dersom personen i midten slår feil person. (Et tips til konfirmanter som står fast på et navn de ikke husker: Hvis noen har sagt et guttenavn, prøv å slå tilfeldige gutter til du treffer riktig.)

# Tips:

Dersom noen syns det er ubehagelig å slå eller bli slått med avis, kan du presisere at det går helt fint, så lenge de slår på hodet, og ikke i ansiktet. Du kan eventuelt også gjøre litt humor ut av at: "Dette er det som kalles ei avis. Det var sånn vi leste i da jeg var på deres alder. Dere har kanskje ikke sett en sånn før, men den er veldig mjuk, lett og helt ufarlig."

Kursleder anbefales å delta i leken selv. Man lærer mange navn ved å stå i midten...

Kurslederen bør følge med, og sjekke at alles navn har blitt brukt i løpet av leken. Dersom du merker at det er konfirmanter som ikke blir nevnt, bør du passe på å bruke disse når det er din tur. Du kan også stoppe leken innimellom, og ta en kjapp navnerunde, fordi du "har merka at vi trenger en repetisjon av navn."