Hopp til hovedinnhold

Blå ball

Ungdommene mimer at de kaster en blå ball og stadig rarere ting.

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 25+-15 deltakere
 • Ingen forberedelser
 • Høyt tempo
 • 👋
  Mye bevegelse

Mål

Øve på kontakt med blikk og kroppsspråk, ha det morsomt i gruppa.

# Slik gjør du

 1. Rydd plass på gulvet og still opp i en stor sirkel. Si at nå skal dere mime og gestikulere at dere kaster forskjellige gjenstander, og dere starter med en "blå ball".
 2. Før man "kaster" en gjenstand videre, må man få blikkontakt med den man skal kaste til og avtale med et lite nikk at det er greit å kaste. Det aller viktigste er at de som kaster OG de som tar imot gjenstanden, sier klart og tydelig HVA de kaster og tar imot.
 3. Kurslederen starter med å avtale med en konfirmant med et nikk at han skal kaste til hen, og sier høyt "blå ball!", før kurslederen later som å kaste en ball. Konfirmanten later som hen tar imot, og sier også "blå ball!".
 4. Etter at den blå ballen er blitt kastet frem og tilbake en stund og det går greit, så kaster man baller i andre farger. "Rød ball!" skriker kurslederen, og plutselig er det 2 baller som kastes samtidig. Så kan du introdusere enda en ballfarge, og etter hvert også andre morsomme ting man kan kaste, slik som bløtkake, kniv, kattunge og så videre.
 5. Iblant så kan kurslederen stoppe leken og sjekke om alle gjenstandene er i spill, før man går videre. Det er gøy med kaos, men poenget er også at de får kontakt med hverandre med blikk og kroppsspråk og opplever et visst samarbeid.