Hopp til hovedinnhold

Bombe og skjold

Energizer der de beskytter seg mot en bombe ved taktisk plassering.

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 5-25+ deltakere
 • Ingen forberedelser
 • Høyt tempo
 • 👋
  Litt bevegelse

Mål

- Konfirmantene aktiviseres, våkner opp mellom diskusjoner og «tyngre» aktiviteter
- Stemningen løses opp, konfirmantene blir litt «varmere i trøya»

# Slik gjør du:

 1. Konfirmantene står rundt på gulvet. De blir bedt om å velge seg ut en annen konfirmant som skal være deres «bombe». De skal også velge seg en annen konfirmant som er deres «skjold». Det er samme hvem det er, ingen vil få vite hvem de har valgt.
 2. Fortell konfirmantene at de nå skal bevege seg rundt på gulvet. De må passe på at de alltid har den personen som er deres skjold mellom seg selv og den som de har valgt som bombe. Dette fordi du kan aldri vite når bomba sprenger, og om du ikke da har skjoldet mellom deg og bomba, dør du (må sette deg på gulvet inntil veggen).
 3. Bomba sprenger når kursleder roper høyt «BANG!!!». Noen vil trolig måtte gå ut, så la konfirmantene få et par sekunder på å eventuelt velge seg ny bombe og skjold hvis f.eks. den som var deres skjold måtte sette seg. Fortsetter til det bare er to igjen, da kan en evt avslutte med en duell.
 4. Duell: Konfirmantene velger seg en lyd de skal si når de «skyter» den andre. Kursleder velger et ord (gjerne etter tips fra gruppa), som skal være tegnet på at NÅ kan dere skyte (f.eks. Paprika). De to duellantene står med ryggen til hverandre i god cowboystil, og tar ett og ett skritt i hver sin retning etter at kurslederen har bedt dem starte. Kursleder kan forvirre litt ved å si «pepper», «papir», «peis» og andre ord som kan likne litt på «paprika». Når kurslederen endelig sier «paprika», skal duellantene snu seg og «skyte» hverandre. De må si lyden de hadde valgt, så det er mulig å vite hvem som var raskest.

# Tips!

 • NB: Hvis dere har veldig god plass (f.eks. er ute) så er det smart å bestemme hvor stort område de kan bevege se på.
 • Det er også mulig å gjennomføre denne aktiviteten kun som en kort icebreaker ved å bare punkt 1-2, og deretter halvveis be konfirmantene om å bytte om på skjold og bombe.