Hopp til hovedinnhold

Dyrelyder

Konfirmantene lager dyrelyder for å finne sin flokk. Kan brukes til å dele inn grupper.

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 25+-15 deltakere
 • Ingen forberedelser
 • Middels tempo
 • 👋
  Litt bevegelse

Mål

Konfirmantene må utfordre seg selv til å gjøre noe litt flaut. Et avbrekk.

# Du trenger

Lapper med dyrenavn som hund, katt, sau osv.

# Forberedelse

Lag lapper med dyrenavn, nok til en lapp per konfirmant. Omtrent likt antall av hvert dyr.

# Slik gjør du

 1. Konfirmantene må reise seg, og man må ha litt plass på gulvet uten noen hindringer. Stoler, sekker o.l. må ryddes bort.
 2. Hver konfirmant trekker en lapp. De kan ikke vise lappen sin til noen andre.
 3. Be konfirmantene spre seg rundt i rommet. Be dem om å lukke øynene. Nå er oppgaven å finne de andre som har samme dyr på sin lapp som dem. Det skal de gjøre med å lage lyden til det dyret, og finne de andre som lager samme lyd.
 4. De må altså bevege seg forsiktig rundt i rommet. Når de finner noen som har samme dyr som dem, så kan de stå ved siden av hverandre eller fortsette å bevege seg mens de holder i hverandre.
 5. De får ikke åpne øynene før du sier ifra. De vet ikke hvor mange som er på hver gruppe, så til du sier ifra må de fortsette å lete etter flere gruppemedlemmer.
 6. De kan åpne et halvt øye og se ned i gulvet hvis de er veldig usikre på hvor de går og ikke vil gå inn i noen andre, men det er ikke lov å åpne øynene og se opp!
 7. Når alle eller de aller fleste har funnet hverandre, så ber du dem om å stå i ro og åpne øynene. Av og til er det en eller to igjen som da kan finne hverandre.

# Tips til aktiviteten

Dette er en glimrende aktivitet for å dele i tilfeldige grupper hvis de skal gjøre noe gruppearbeid etterpå.

Det er fint hvis de fleste får helt vanlige dyr, som ku, sau, hund eller katt, men det går også an å legge inn en snubletråd som hval, frosk, slange eller liknende.