Hopp til hovedinnhold

Navnebingo

Bli-kjent-øvelse der konfirmantene lærer om hverandre gjennom bingo.

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 5-25+ deltakere
 • Litt forberedelser
 • Middels tempo
 • 👋
  Litt bevegelse

Materiell og hjelpemidler

Mål

Konfirmantene lærer hverandres navn og får vite noe om hverandre.

# Du trenger

 • Ett bingoskjema per konfirmant (Se under materiell  bytt gjerne ut påstandene med noe som er mer aktuelt for konfirmantene dine).
 • Penner til alle konfirmantene.

# Slik gjør du det

 1. Forklar at de skal få utdelt et skjema med påstander. For hver påstand skal de finne en annen person i gruppa som denne påstanden passer til, for å så skrive navnet på denne personen i ruten. De må spørre for å finne ut om påstanden passer, det holder ikke å gjette. Eksempel: Påstanden er: «Liker matte». Da må du spørre en av de andre om de er glad i matte. Hvis han/hun svarer nei, må du finne en annen å spørre. Hvis vedkommende svarer ja, skriver du hans/hennes navn i ruten, og går videre til en ny person med en av de andre påstandene.
  Det er ikke meningen at de skal skrive det samme navnet i mange ruter, selv om det er flere påstander som passer på samme person. Prøv å bare få forskjellige navn.
  Når man har fyllt ut navn i fem ruter på rad (bortover, nedover eller på skrå) roper man BINGO!
  Man kan fortsette selv om noen har fått bingo. Det går an å få bingo flere ganger ved å få fem nye på rad.
 2. Del ut bingoskjemaene og be konfirmantene reise seg og sette i gang.
 3. Øvelsen er ferdig når du synes de har holdt på lenge nok. Det er ikke viktig at alle får bingo, så lenge alle har fått snakket med mange av de andre konfirmantene.
  Hvis du holder på lenge, kan det hende noen får fyllt ut navnet på nesten alle konfirmantene, og blir stående fast fordi de påstandene de ikke har igjen ikke passer på de konfirmantene de ikke har. Konfirmantene skjønner nok problemet selv, og kommer forhåpentligvis til deg for å spørre hva de skal gjøre. Da kan du gi dem lov til å begynne å gjenta navn. (Det er sannsynligvis flere ruter enn det er konfirmanter, så hvis det skal være mulig å fylle hele brettet, må de bruke samme navn i flere ruter).
 4. Til slutt kan du høre hvem som fikk bingo én gang, to ganger, tre ganger osv.