Hopp til hovedinnhold

NonStop-leken

Bli kjent-øvelse der godtesugne konfirmantene må fortelle mye om seg selv.

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 5-25 deltakere
 • Litt forberedelser
 • Lavt tempo
 • Ingen bevegelse

Mål

Konfirmantene skal bli bedre kjent med hverandre

# Du trenger

 • Skål med NonStop, Smørbukk eller annet godteri (det må være nok til at alle kan ta en liten neve). Aktiviteten kan også gjennomføres med andre ting man kan putte i ei skål, f.eks. papirlapper, erter, klinkekuler e.l. (se under Variant)

# Slik gjør du det

 1. Alle konfirmantene sitter i en sirkel. Du sender rundt skåla med godteri og sier at de skal forsyne seg med noen, men at de ikke skal spise før de får beskjed om det.
 2. Etter at alle har forsynt seg så forteller du dem at de skal fortelle én ting om seg selv per Non stop de har tatt (veldig viktig at du venter til alle har forsynt seg slik at du ikke påvirker hvor mange biter de tar). Når konfirmanten har fortalt fortalt om seg selv så kan de spise godteriet.
 3. Du som er kursleder kan godt begynne slik at konfirmantene har noen eksempel på hva de kan fortell (navn, interesser, søsken, favorittmat, osv). Etter at kurslederen har fortalt sine fakta så forteller én og én konfirmant om seg selv.

# Variant

Det går helt fint an å gjennomføre denne aktiviteten med andre ting enn godteri, spesielt hvis man har konfirmanter med allergi. Da kan man f.eks. bruke en dorull eller et garnnøste som man sender rundt og ber konfirmantene ta så mye de vil av. Når alle har tatt snor/dopapir forklarer man hva leken går ut på. Man holder ytterst på biten med pekefinger og tommel på en hånd - si noe om en selv – deretter tar man ett "skritt" nedover med andre handa. Man "går" skritt for skritt oppover og sier noe om seg selv for hvert trinn helt til man kommer til enden.