Hopp til hovedinnhold

Pølse-i-brød

Energizer der konfirmantene mimer figurene du roper.

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 25+-15 deltakere
 • Ingen forberedelser
 • Høyt tempo
 • 👋
  Litt bevegelse

# Slik gjør du

 1. Konfirmantene står i en ring, du er i midten. Forklar at nå skal du peke på tilfeldige konfirmanter i ringen og gi dem en instruks. De må reagere raskt.
 2. Hvis du peker på en konfirmant og sier «Pølse i brød!», skal konfirmanten du peker på stille seg rett opp og ned med armene i været (som en pølse), mens konfirmantene på hver side skal strekke sine armer rett ut, slik at de to holder rundt «pølsa» (og dermed er brødet). De skal ikke holde inntil hverandre/ha fysisk kontakt, bare holde armene ut i lufta rundt «pølsa».
 3. Hvis du peker på en konfirmant og sier «brødrister», skal de gjøre akkurat det samme som for «pølse i brød», bare at den i midten skal hoppe opp og ned (som en toast på vei ut av brødristeren).
 4. Hvis du peker på en konfirmant og sier «palme», skal den du peker på holde armene i været, men med litt svai ut mot hver side (som palmeblader), og de to konfirmantene på hver side skal gjøre det samme, men bøye seg enda mer utover mot sine respektive sider (den til høyre lener seg mot høyre osv). Skal se ut som palmeblader.
 5. Hvis du peker på en konfirmant og sier «stor palme», skal de gjøre det samme som over, bare at nå skal også de to neste konfirmantene på hver side være «palmeblader» (altså totalt fem konfirmanter).
 6. Peker du på en konfirmant og sier «jungel», skal ALLE i ringen være med som palmeblader.
 7. Hvis du peker på en konfirmant og sier «mixmaster», skal konfirmanten i midten løfte armene og peke ned på hodene til konfirmantene på hver side av seg. Konfirmantene på hver side skal være «vispene» som snurrer rundt (så de skal rett og slett bare snurre rundt og rundt).
 8. Hvis du peker på en konfirmant og sier «elefant», skal konfirmanten i midten lage snabel med armen (klype seg i nesa med den ene armen, og tre den andre armen igjennom). Konfirmantene på hver side skal være ører, det vil si at de holder armene i store halvsirkler på hver side av konfirmanten i midten.
 9. Hold det gående så lenge det trengs!