Hopp til hovedinnhold

Sheriff

Tidenes energizer, med både skyting og halsbrekkende duell!

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 5-25 deltakere
 • Ingen forberedelser
 • Høyt tempo
 • 👋
  Litt bevegelse
 • 📕
  Lett faglig tyngde

Mål

Få opp energien med en rask og morsom lek.
Kan gjerne brukes for å lære navn.

# Slik gjør du det

 1. Still opp alle konfirmantene i en ring. Kurslederen står i midten og er sheriff (ihvertfall første gang. Når dere har gjort dette, kan gjerne en konfirmant være sheriff neste gang).
 2. Forklar reglene for aktiviteten: Den som står i midten er sheriffen, alle de som står i sirkelen er cowboyer. Sheriffen skal skyte cowboyene og former en pistol med begge hendene. Når sheriffen sikter på noen og sier "PANG!", må den personen dukke. Dersom vedkommende ikke dukker når hen blir "skutt", er det hen som skal ut. Hvis vedkommende rekker å dukke så kommer de som står på hver side av hen i duell med hverandre. De skal sikte på den andre og si "PANG!" så fort som mulig. Hvis personen i midten dukker fort nok, er det den av de to som sier pang sist som må ut (dvs den som blir skutt av den andre). Konfirmanten som går ut setter seg på gulvet.
 3. Leken fortsetter til det bare er to konfirmanter igjen. Da forteller du at de to to siste skal ut i duell med hverandre. De stiller seg med ryggen mot hverandre med "pistolene ladet". Du gir beskjed om at de skal ta ett skritt for hvert tall du sier. Når du sier et tall som inneholder f.eks. sju (7, 17, 27, osv) så skal de snu seg fortest mulig, sikte og si pang! Den som er raskest vinner (Her er det stort rom for variasjon. Du kan for eksempel si "Når jeg sier en frukt, skal dere skyte hverandre". Så sier du; "Brokkoli, løk, artisjokk... Ananas" så skyter de hverandre på "ananas". Bare å variere kategori).

# Varianter

Dette er en super lek å bruke for å lære navn! Da skal den som skyter si navnet til den de sikter på istedenfor pang, som både gjelder for sheriffen i midten, og for alle som gjør duell. For å vinne leken, blir det da et "poeng" for konfirmantene å huske navnet. Da kan for eksempel duellen være "Når jeg sier navnet på en på kursgruppa, skal dere skyte. 

En annen variant er å velge et tema. "Denne runden er det byer", kan du for eksempel si. Du peker på en cowboy, som vanlig, og sier en bokstav (for eksempel "B"). Vedkommende dukker, og de to på sida skyter hverandre men sier henholdsvis "Bilbao" og "Barcelona" i stedet for "PANG!".