Hopp til hovedinnhold

Skattejakt

Konfirmantene gjetter svar på spørsmål og vinner verdier fra hverandre.

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 5-25+ deltakere
 • Litt forberedelser
 • Lavt tempo
 • 👋
  Litt bevegelse

Materiell og hjelpemidler

Mål

Bli kjent mens man har det gøy:)

# Du trenger

 • Materiell: Et sett med 6 figurer per konfirmant (fil ligger som materiell). De kan klippes ut på forhånd eller konfirmantene kan klippe selv.

# Slik gjør du

 1. Be konfirmantene fylle ut svar på spørsmålet på hver av figurene for seg selv. Om du ikke allerede har klippet ut figurene kan de gjøre det også. På gullmyntene er svaret JA eller NEI.
 2. Forklar at konfirmantene nå skal gå rundt og hilse på hverandre. De skal så spørre hvilke skatter de har igjen med sitt eget navn på.
 3. De skal så gjette hva den de møter har svart på et av spørsmålene som står på en av skattene. F.eks.: Jeg tror at du har 2 søsken. Eller: Jeg tror at du har svart ja på spørsmålet om du liker å lage mat. De får gjette en gang hver når de møter en ny person.
 4. Hvis konfirmanten som gjetter klarer å gjette riktig, så får den kortet med det riktige svaret på. Hvis den gjetter feil så skjer ingenting.
 5. OBS! Man kan ikke tape kort man har vunnet ved å gjette riktig. En konfirmant kan bare gi fra seg skattene der det står konfirmantens eget navn, det er derfor de må skrive navn på skattene.
 6. Gullmyntene er verdt 1 poeng (ja-/nei-spørsmål), rubinene er verdt 3 poeng (spørsmål med begrenset antall alternativer) og diamantene er verdt 5 poeng (åpent spørsmål).
 7. Hvis man ikke har flere egne skatter igjen, kan man heller ikke prøve å få andres. Hvis man har mistet alle sine skatter er man ute, og må vente til kursleder stopper spillet.
 8. Gi beskjed om at hvis to konfirmanter er usikre på reglene eller uenige om et svar er riktig eller ikke, kan de rekke en arm i været, og så kommer kursleder og er dommer.
 9. Kursleder stopper spillet etter en viss tid.
 10. Til slutt teller man opp poeng for alle skattene man har. De skattene man har igjen med sitt eget navn på teller med.