Hopp til hovedinnhold

Zip, Zap, Boing

Signaler sendes og gjør du feil er du ute.

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 25+-15 deltakere
 • Ingen forberedelser
 • Høyt tempo
 • 👋
  Litt bevegelse

Mål

Konsentrasjonen testes og energien i gruppa økes av denne energizeren.

# Du trenger

 • Plass nok til at alle konfirmantene kan stå i en sirkel på gulvet.

# Slik gjør du

 1. Alle står i en ring på gulvet. Forklar at de først skal øve på å zippe. For å sende en zip må man ha håndflatene sammen, og peke mot den man sender zippen til, samtidig som man sier zip. Man kan sende en zip hvor som helst i ringen, bortsett fra til de man står rett ved siden av. Man kan ikke sende en zip tilbake til den man fikk den fra.
 2. Når alle klarer å zippe, så kan du introdusere den neste bevegelsen: zap. En zap kan bare sendes til de man står ved siden av, men man kan sende den til begge sider. Man sender en zap ved å klappe mot den man sender zappen til. Man kan ikke sende en zap tilbake til den man fikk den fra.
 3. Når konfirmantene får til å både zippe og zappe, så kan kursleder introdusere den tredje bevegelsen, en boing. Man kan bare bruke en boing for å sende en zip eller en zap tilbake til den man fikk zippen eller zappen fra. Man sender en boing ved å ta opp begge hendene med håndflatene mot den man fikk zip eller zap fra, og si boooiiing.
 4. Man kan zippe en zip og zappe en zap, men man kan ikke boinge en boing.
 5. Etter man har øvet litt og alle forstår reglene, så kan spillet begynne. Hvis en konfirmant gjør en feil, så ryker den konfirmanten ut. En feil kan være at man sender en zip til en som står rett ved siden av seg (da må man sende en zap), at man får en boing og sier boing tilbake (man kan ikke boinge en boing), man sender en zip eller zap tilbake til den man fikk den fra (da må man bruke en boing), osv.
 6. Spillet fortsetter til det bare er tre konfirmanter igjen.