Hopp til hovedinnhold

Farger

Farger er en viktig del av identiteten vår. De gjør det lett å kjenne oss igjen og gjør det mulig å skille mellom ulike temaer vi snakker om.

# Fargekoder

#F0F9FE
#004C97
#04254D
#FFF6F1
#FF8039
#D14600
#FFFFFF
#F7F7F7
Eksempel og fargekoder til fargen svart.
#0F0F14

Human-Etisk Forbund sine hovedfarger er Human blå og Human oransje, og to lyse nyanser av disse fargene. Den blå fargen symboliserer indre ro, mens den oransje er en varmere medmenneskelig farge. I tillegg benytter vi hvit og sort. Digital oransje erstatter Human oransje på nettsiden og andre digitale flater, på grunn av kontrastkrav som sikrer universell utforming.

Det finnes ulike fargekoder til ulike produksjonsmetoder.


# Hvilke farger vi bruker mest

Fargene i et kakediagram som viser hvilke vi buker mest

Figuren over viser hvordan vi disponerer fargene i paletten. Det overordnede inntrykket skal først og fremst være lyst og lett med innslag av blå og oransje. Det er ikke definert noen strenge regler for fargebruk, men det er likevel definert noen hovedbruksområder for fargene:


# Hvilke farger vi bruker når

Eksempel på standardtema som viser fargen hvit med svart ramme.
Standard
Eksempel på seremonitema som viser fargen lys oransje med digital oransje som ramme.
Seremoni
Eksempel på aktuelt tema som viser fargen lys blå med human blå som ramme.
Aktuelt

Human blå og lyse nyanser av denne
Blå benyttes som den viktigste primærfargen og er fargen i logoen vår. Utover dette benyttes den til overskrifter og interaktive elementer digitalt. Den lyseblå nyansen benyttes som bakgrunnsfarger på temaer som favner vår politiske side, nyheter og informative saker. Der vi skal være informative og konkrete.
Human oransje og lyse nyanser av denne
Oransje er vår fokusfarge og kontrast til det blå. Denne fargen benyttes til detaljer i illustrasjoner, og fokuselementer digitalt. Den lyseoransje nyansen benyttes som bakgrunnsfarger på informasjonsmateriell som omfavner våre seremonier, eller de nære og personlige sakene. Der vi skal være varme og nære.
Hvit
Det er kun i enkelte tilfeller vi benytter fargede bakgrunner og flater, ellers så benytter vi primært hvit som bakgrunnsfarge. 
Sort
Sort benyttes primært til tekst og strek i illustrasjoner.# Eksempler på fargekombinasjoner

De primære fargetemaene brukes når kommunikasjonen er permanent eller formell, og når HEF må være lett gjenkjennelig som avsender.

Det hvite temaet er et nøytralt fargetema egnet for generelt innhold uten spesifikk tematikk. Dette er det fremtredende temaet på forsiden av human.no og representerer tydelig avsender-identitet for HEF.
Temaet med oransje bakgrunn benyttes på informasjonsmateriell som omfavner våre seremonier, eller de nære og personlige sakene.
Det lyseblå temaet benyttes på informasjonsmateriell med temaer som favner vår politiske side, nyheter og informative saker. Der vi skal være informative og konkrete.
Eksempel på fargekombinasjon med bakgrunn i Human blå og hvit tekst.
Fargetema 4 er et blikkfangtema som brukes denne når det er noe som virkelig krever oppmerksomhet! Tenk på det som en slags “breaking news”-tema på forsiden av en avis.


De sekundære fargetemaene kan brukes når kommunikasjonen er uformell og midlertidig, f. eks. markedsføring av et arrangement eller en inspirerende kampanje eller some-post.